Få overblik over privatøkonomien – og få råd til dine drømme

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Slagelse News (Slagelse Media)Vi kender det formentlig alle sammen. Det ene småkøb tager det andet, og lige pludselig har man brugt flere penge, end det egentlig var tiltænkt. Øv! Så er pengene færre, og det tager længere tid at få råd til det, som du i realiteten går og drømmer om.

For at komme det problem til livs vil du i denne artikel få nogle tips og tricks til, hvordan du får styr på din privatøkonomi – og får råd til mere af det, som du drømmer om.

Hvis du vælger at optage et online lån, kan det være en stor fordel at sammenligne lånene på markedet via en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dkSlagelse News (Slagelse Media).

Med en sammenligningstjeneste får du hurtigt et overblik, hvilket gør det nemmere og hurtigere for dig at finde det helt rette lån til netop din situation.

Brug din netbank aktivt i hverdagen og gerne hver dag

Som overskriften her så fint fortæller, er det fornuftigt at bruge sin netbank aktivt i hverdagen. Sørg for jævnligt at logge ind på din netbank, så du hele tiden har overblik over, hvor mange penge du har brugt – og dermed også få et overblik over, hvor mange penge du har tilbage.

Men netbanken kan også være afslørende. Når du begynder at bruge netbanken jævnligt, vil du nemlig blive klogere på, hvad du bruger pengene på. Og det er ikke altid en fornøjelse at se ved første øjekast.

Men vend det til noget positivt, og identificer en række dårlige vaner, som du har fået i forbindelse med din økonomi. Det kan eksempelvis være et uskyldigt smut forbi bageren, der viser sig at være knap så uskyldig i det lange løb.

Når du kender til disse unødvendige indkøb, som du gør i løbet af en måned, vil det være langt nemmere at spare penge i hverdagen. Og disse penge kan du bruge til det, som du går og drømmer om.

Udarbejd et budget over dine indtægter, udgifter og mål

Udover at bruge din netbank er det altid en god ide at udarbejde et budget. Et budget giver dig et overblik over din indtægt, samt hvor mange penge du bruger på de forskellige poster hver måned.

I dit budget bør du inkludere følgende poster:

  • Indtægter (lønindkomst, feriepenge, offentlige ydelser med videre)
  • Faste udgifter (husleje, boligforbrug, transport, forsikringer, a-kasse, afbetaling på lån, opsparing med videre)
  • Variable udgifter (husholdning, fornøjelser, personlig pleje og diverse).

I udarbejdelsen af budgettet vil du formentlig blive klogere på, hvilke små-poster du kan undvære og dermed finde muligheder for at spare penge i dit forbrug.

For hver gang du vælger noget fra i dit budget, kan du aktivt vælge noget andet til. Med det sagt er det selvfølgelig kun realistisk, hvis dit budget er i balance.

Et budget kan også bruges til at realisere dine drømme. Hvis du eksempelvis går og drømmer om en stor rejse til sommer, vil det højst sandsynligt blive lettere at spare op, hvis du lægger et budget.

Budgettet vil bidrage til at skabe et overblik over, hvor mange penge du skal spare op til rejsen, og hvor mange penge du skal lægge til side hver måned for at få råd til din drømmerejse.

Måske rækker budgettet alligevel ikke til de dyre måneder

Nogle måneder er dyrere end andre, hvorfor det i perioder kan være svært at få budgettet til at hænge sammen. Hvis din økonomi generelt er sund og stabil, vil det være en fordel at tænke længere ud i fremtiden og spare op til de dyre måneder.

Men står du i en situation, hvor du ikke har kunnet spare nok penge op og derfor har brug for et midlertidigt økonomisk tilskud, kan det være en mulighed at låne pengene online.


Foto: PR.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.