Debat: Store gevinster ved forebyggelse

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse News – »Det betaler sig rigtig godt, når kommunerne investerer i forebyggelses indsatser for mennesker med gigt- og rygproblemer,« skriver byrådskandidat Nicki Ottevig i et læserbrev.

Dette indlæg er indsendt af Nicki Ottevig, der er byrådskandidat for Venstre i Slagelse Kommune. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg hos Slagelse.News skal være inden for straffelovens og presseetikkens rammer. Du er velkommen til at sende indlæg til redaktion@slagelsemedia.dk.

Forebyggende træning, smertehåndtering og vægttabskurser

Det betaler sig rigtig godt, når kommunerne investerer i forebyggelses indsatser for mennesker med gigt- og rygproblemer. Ikke nok med det virker for mennesker med gigt- og ryglidelser, som kan få en mere “normaliseret” hverdag. Så daler sygefraværet, og de offentlige kasser kan spare mange penge per borger, ifølge gigtforeningens undersøgelse, som de har fået udført i samarbejde med Kraka Advisory.

Gigtforeningen foreslår, at kommunerne især skal satse mere på “forebyggende træning, smertehåndtering og vægttabskurser for gigtpatienter i den arbejdsdygtige alder”. Ifølge foreningen vil besparelserne komme i form af færre hospitalsindlæggelser og at man kan flytte borgere fra offentlig forsørgelse til arbejde.

Går vi ned i beregningerne for Slagelse Kommune, viser den at alene for den gruppe, som Gigtforeningen kalder gruppe 2, som er en gruppe, hvor man fokuserer på vægttab for personer med blandt andet slid- og leddegigt, kan Slagelse Kommune spare 7.600 kroner per borger med gigt i den arbejdsdygtige alder i det givne år. Ser man på alle grupperne er der potentiale for samlet 35.047 kroner per borger i det givne år.

Så kære byrådsmedlemmer ovenstående viser med tydelighed, at forebyggelsesindsatserne skal der gøres noget ved. Det er godt for den enkelte og dennes familie, og det er penge i kassen.

Nicki Ottevig
4200 Slagelse
Byrådskandidat
Venstre i Slagelse Kommune

Øverst: Nicki Ottevig. (Foto: Presse). Opinion/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.