Debat: SOSU-faget fortjener bedre vilkår

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Vi kan starte med at anerkende, at det ikke er alle mennesker, der egner sig til at arbejde med ældre,« lyder det fra folketingskandidat i Slagelsekredsen.

Dette indlæg er indsendt af Jesper Wienmann Hansen (K), der er folketingskandidat i Slagelsekredsen. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg hos Slagelse.News skal være inden for straffelovens og presseetikkens rammer. Du er velkommen til at sende indlæg til redaktion@slagelsemedia.dk.

Der bør være langt mere respekt for SOSU-faget

Som folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti i Slagelsekredsen, mener jeg, at der bør være langt mere respekt for SOSU-faget, end der er i dag.

Vi kan starte med at anerkende, at det ikke er alle mennesker, der egner sig til at arbejde med ældre. Det har vi set dokumenteret på plejehjem og i hjemmehjælpen flere steder i landet.

I Det Konservative Folkeparti ønsker vi at ændre reglerne, så også SOSU-hjælpere er omfattet af autorisationsloven og dermed kan miste retten til at arbejde med ældre. Behandler man en borger grimt og nedværdigende, mener vi, at man skal finde sig en helt anden branche at beskæftige sig med. Også selvom vi er i en tid med store rekrutteringsudfordringer, hvor det er svært for ældreplejen at finde personale.

Autorisation vil være med til at styrke prestigen

En autorisation i SOSU-faget vil være med til at styrke prestigen forbundet med branchen, og på den måde gøre det mere attraktivt for studerende at søge hen på SOSU-området. I en nyere undersøgelse fra Uddannelse og Forskningsministeriet bliver det også slået fast, at større prestige har indflydelse på studerendes valg af uddannelse.

En autorisation på SOSU-området vil derfor være et godt skridt i den rigtige retning for højere kvalitet i ældreplejen, og dermed også for bedre vilkår til vores ældre. Det vil jeg arbejde for, hvis jeg bliver valgt til Folketinget.

Jesper Wienmann Hansen,
folketingskandidat i Slagelsekredsen
for Det Konservative Folkeparti
.

Øverst: Jesper Wienmann Hansen. (Foto: Pressefoto). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.