Debat: Anbringelser skal ikke være et politisk mål

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »Jeg har tidligere skrevet, at flere anbringelser aldrig må være et (politisk, red.) mål i sig selv. Og det gælder også den anden vej rundt: Færre anbringelser, for færre anbringelsers skyld, må heller aldrig være et mål i sig selv,« lyder det fra Christopher Trung (K) i et læserbrev.

Dette indlæg er indsendt af Christopher Trung (K), der er byrådsmedlem i Slagelse Kommune. Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg hos Slagelse.News skal være inden for straffelovens og presseetikkens rammer. Du er velkommen til at sende indlæg til redaktion@slagelsemedia.dk.

Kun anbringelser på et solidt fagligt grundlag

På byrådsmødet (mandag den 28. februar 2022, red.) blev det foreslået, at der skulle være et politisk mål om at nedbringe antallet af anbringelser. Et forslag vi fra Det Konservative Folkeparti ikke kunne støtte.

Jeg har tidligere skrevet, at flere anbringelser aldrig må være et mål i sig selv. Og det gælder også den anden vej rundt: Færre anbringelser, for færre anbringelsers skyld, må heller aldrig være et mål i sig selv.

For der skal hverken være tale om flere eller færre anbringelser. Der skal være tale om de rigtige anbringelser på et solidt fagligt grundlag under al hensyn til, hvad der er bedst for barnet og for familien.

Anbringelser, hvor familien altid så vidt muligt er med i et samarbejde om at sikre barnets tarv. For selvom det ikke er alle, der på nuværende tidspunkt kan leve op til forældrerollen, så har jeg endnu ikke mødt et forældrepar, der ikke elsker deres børn. Også i de tilfælde, hvor forældrene ikke kan leve op til at være forældre.

De tilfælde, hvor forældrene er tiltalte i en politisag, eksempelvis, når der er tale om misbrug eller vold mod børnene, skal der selvfølgelig tages affære for barnets bedste.

Når alt dette er sagt, så ved vi udmærket, at der er udfordringer på anbringelsesområdet. Og vi er ikke i mål endnu. Men løsningen er ikke at skære alle opholdssteder over med en kam.

Øverst: Christopher Trung (K). (Foto: Privatfoto). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.