100 dage til EU-valget: Slagelse stemmer i flok

Læserbrev – »Jeg håber, at EU-valget den 9. juni bliver en dag, hvor borgere i alle aldre fra Slagelsekredsen følges ad til Flakkebjerg Forsamlingshus, Vemmelev Skole, Slagelse Hallen eller et af de andre valgsteder. Det er nemlig i fællesskab, at vi kan sætte vores aftryk på både Danmark og Europas fremtid,« skriver kontorchef for Europa-Parlamentet i Danmark i et læserbrev.

Dette indlæg er indsendt af Sune Olofsson Hansen, der er kontorchef for Europa-Parlamentet i Danmark. Indlægget er udtryk for skribenternes egne holdninger. Alle indlæg hos Slagelse.News skal være inden for straffelovens og presseetikkens rammer. Du er velkommen til at sende indlæg til redaktion@slagelsemedia.dk.

Slagelse Kommune lå under landsgennemsnittet

Den 1. marts er der præcis 100 dage til Europa-Parlamentsvalget søndag den 9. juni 2024, hvor også Slagelse Kommunes borgere skal en tur i stemmeboksen.

Ved det seneste EU-valg i 2019 stemte knap 60 procent af beboerne i Slagelse Kommune. Dermed landede borgerne i Slagelse Kommune under de 66,1 procent, der stemte på landsplan. Jeg håber, at endnu flere vil stemme til sommerens EU-valg.

For hvis du er optaget af klimaet, flygtningestrømme eller kunstig intelligens, så er det til sommer, du skal sige det højt. Det er nemlig nogle af de emner, som EU har indflydelse på. Derfor er det vigtigt, at du bruger din stemme til at sætte retningen for unionen – også efter valget. Du får kun medbestemmelse, hvis du husker at sætte dit kryds.

Vil I gerne overgå naboerne til EU-valget?

Selvom borgerne her i Slagelse går op i europæisk demokrati, blev I overhalet af jeres naboer ved det seneste EU-valg. Her var omkring 64 procent af Ringsteds indbyggere en tur forbi valgstederne for at sætte deres kryds. I Kalundborg lå stemmeprocenten på knap 61 procent og i Næstved på godt 62 procent. Skal vi ikke sørge for, at Slagelse lægger sig i front ved valget i juni?

Det er godt, at beboerne i Slagelse engagerer sig. Men det ville være fantastisk, hvis endnu flere vil være med til at bestemme, hvilken kurs der skal sættes for EU!

For der er stadig et godt stykke vej til de godt 84 procent, der stemte ved det seneste folketingsvalg i 2022. Det er til trods for, at en stor del af den danske lovgivning er enten direkte eller indirekte påvirket af, hvad der foregår i EU. Så selv om stemmetallene er flotte i Slagelse, kan de blive endnu flottere.

Tag din nabo, ven eller bedstemor med og stem

Måske kender du en, der ikke fik stemt ved det seneste EU-valg. Eller en der skal stemme for første gang. I så fald er det en god idé at tage dem under armen, følge dem til valgstedet – og måske få en rask snak om kandidaterne på vejen.

Vi mennesker er nemlig flokdyr, og undersøgelser viser da også, at vi hellere stemmer sammen end hver for sig. Chancen for, at du stemmer, øges markant, hvis dine kollegaer, naboer og din familie gør det samme. Undersøgelser har faktisk vist, at to ud tre vælgere i samme husstand afgiver deres stemme inden for det samme minut.

Jeg håber, at EU-valget den 9. juni bliver en dag, hvor borgere i alle aldre fra Slagelsekredsen følges ad til Flakkebjerg Forsamlingshus, Vemmelev Skole, Slagelse Hallen eller et af de andre valgsteder. Det er nemlig i fællesskab, at vi kan sætte vores aftryk på både Danmark og Europas fremtid.

Europa-Parlamentet besøger i de kommende måneder hele Danmark, så kom og mød os i
gågaden. Læs mere på www.europarl.dk.

Øverst: Sune Olofsson Hansen er kontorchef for Europa-Parlamentet i Danmark. (Foto: Emil Hougaard). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/2vuq