Vemmelev Skole nomineret som årets skolepatrulje

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Fem skolepatruljer – en i hver region – er nomineret til titlen “Årets Skolepatrulje” og får nu overrakt 5.000 kroner. I Region Sjælland er Vemmelev Skole nomineret.

Dag efter dag står skolepatruljerne ved skolevejene og hjælper børn sikkert og trygt gennem den ofte kaotiske morgentrafik.

Skolepatruljerne gør det med et smil og overskud, og er med til at sikre, at forældre er trygge ved at sende deres børn alene til skole på gåben eller cykel.

Skolepatruljerne har fået 5.400 indstillinger fra landet

For at hylde skolepatruljerne for deres indsats, har Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring sat sig for at kåre “Årets Skolepatrulje 2019”. Og dem er der mange af, når man læser de 5.400 indstillinger, som folk i hele landet er kommet med.

I de tusindvis af forslag til, hvem der bør vinde titlen “Årets Skolepatrulje” er der masser af ros til landets skolepatruljer.

De får blandt andet ros for deres hjælpsomhed, når folk møder dem på skolevejene, samt at de ofte giver børn og voksne et smil med på vejene, tager jobbet som skolepatrulje seriøst og at eleverne møder op helt frivilligt uanset vejret.

»De børn, der står skolepatrulje, gør det først og fremmest fordi de gerne vil hjælpe andre. De har overskud til at tage et ekstra ansvar og forventer ikke at få noget for det. De fleste synes faktisk ikke, at de gør noget særligt. Men det gør de. For de er en daglig reminder til os alle sammen om vigtigheden af, at vi passer på hinanden i trafikken,« siger Karina Petersen, underdirektør i Rådet for Sikker Trafik.

Artiklen fortsætter under illustrationen.

(Illustration: Rådet for Sikker Trafik).

De fem regionale skolepatruljer, der nu er udvalgt:

  • Sjælland: Vemmelev skole, Slagelse Kommune.
  • Hovedstaden: Måløvhøj skole, Ballerup Kommune.
  • Syddanmark: Vestre skole, Middelfart Kommune.
  • Midtjylland: Østervangsskolen, Randers Kommune.
  • Nordjylland: Hurup skole, Thisted Kommune.

Skolen vinder kæmpe fest til en værdi af 25.000 kroner

Om få uger afgør dommerkomiteen, der består af repræsentanter fra Rådet for Sikker Trafik, LB Forsikring, Politiet, Skole & Forældre og Danske Skoleelever, hvem af de fem nominerede skolepatruljer der skal vinde titlen som “Årets Skolepatrulje”.

Ud over hæderen og æren vinder skolepatruljen også en kæmpe fest for hele deres skole. Festen er med paradekørsel af skolepatruljeeleverne, isbil og DJ. Alt sammen til en værdi af 25.000 kroner.

»Jeg ser dagligt den forskel skolepatruljerne gør, når mine egne børn bliver fulgt sikkert i skole af de større elever. De fortjener alle sammen at blive hyldet for at være hverdagens helte, men de fem nominerede skolepatruljer skiller sig særligt ud, og er fortjent med i opløbet om at vinde en fest til hele skolen,« siger Mikkel Klausen, CSR-chef i LB Forsikring.

I uge 19 afgøres det, hvem af de fem nominerede skolepatruljer, der vinder festen og titlen “Årets Skolepatrulje”.

Det er elever fra 6.-9. klasse som står skolepatrulje. Der er skolepatruljer på omkring halvdelen af landets skoler. Omkring 20.000 elever er med i skolepatruljerne. Skolepatruljerne så første gang dagens lys i Danmark i 1949.

Øverst: Skolepatrulje. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.