Person i nedbrændt hus blev dræbt

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Korsor.News – Politiet nedsætter en særlig efterforskningsgruppe, efter det er klarlagt, at afdøde blev dræbt forud for den påsatte brand. Mulig sammenhæng med drab i Ruds-Vedby og Grevinge.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi har siden søndag efterforsket en gårdbrand på Slagelse Landevej 108 i Vemmelev, hvor en person blev fundet indebrændt. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Indebrændt person blev dræbt forud for branden

Efterforskningen og de retsmedicinske undersøgelser har nu klarlagt, at den indebrændte person er blevet dræbt forud for den påsatte brand. Den dræbte er endnu ikke identificeret med sikkerhed.

Politiet er stadig i gang med tekniske undersøgelser på den udbrændte ejendom, og på samme tid pågår afhøring af vidner, naboer og personer med forbindelse til ejendommen.

Læs også: Video fra den tragiske brand i Vemmelev.

Politiet efterlyser vidner fra Slagelse Landevej

Ud fra sagens nuværende oplysninger er husets 80-årige beboer sidst set lørdag middag – og politiet er derfor meget interesseret i at høre fra borgere, som har passeret Slagelse Landevej omkring nr. 108 i tidsrummet fra lørdag kl. 12.00 frem til søndag kl. 09.25, hvor branden bliver anmeldt

Henvendelse kan ske til politiet på telefon 1-1-4.

Drabsofre er aleneboende ældre mænd, der “samler”

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nedsat en særlig efterforskningsgruppe, der samler efterforskningen af drabene i Ruds-Vedby i Sorø Kommune og Vemmelev i Slagelse Kommune.

Samtidig er politiet i tæt dialog med Midt- og Vestsjællands Politi omkring et drab i Grevinge i Odsherred Kommune med lignende indhold. Det oplyser politiet i pressemeddelelsen.

Fællesnævneren for de tre drab i Vemmelev, Ruds-Vedby og Grevinge er, at alle tre drabsofre er ældre mænd, som boede alene, og at husene efterfølgende blev sat i brand. TV 2 ØST skriver i øvrigt, at de tre mænd kunne betegnes som “samlere”.

Den drabte mand fra Ruds-Vedby blev fundet i Blæsinge Grusgrav, som ligger nord for Slagelse By.

Læs også: Afdøde i Blæsinge Grusgrav formentlig dræbt.

Efterforskningen tager ikke ressourcer fra andre alvorlige sager

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde indkaldt til et kort pressemøde i Næstved kl. 15.00, men der kom ingen nævneværdige nye oplysninger om de tre drabssager.

Dog blev det pointeret, at den særlige efterforskningsgruppe ikke får negativ indflydelse på de øvrige efterforskninger om alvorlig kriminalitet såsom drab, voldtægt med videre.

Artiklen er opdateret med en kort bemærkning fra pressemødet på politigården i Næstved.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Thomas Tolstrup / Rigspolitiet). PM/Red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.