Forlev Fribørnehave: »Vi lukker ikke«

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – En tvist mellem Forlev Fribørnehave og Forlev Friskole har ført til rygter om, at børnehaven lukker, men børnehaven afviser, at de lukker.

Formanden for Forlev Fribørnehave afviser, at børnehaven lukker. Hun maner ligefrem rygterne klart til jorden.

»Vi er bekendte med, at der bliver spredt rygter om, at Forlev Fribørnehave skal lukke den 1. august 2019, men det er rygter, som vi hermed klart maner til jorden,« siger formanden for Forlev Fribørnehave, Anja K. Jørgensen, til Slagelse News.

Tvist om istandsættelse og lejekontraktvilkår

Forlev Fribørnehave bor til leje hos Forlev Friskole, men en tvist om istandsættelse og nye lejekontraktvilkår har ført til, at friskolen har opsagt fribørnehavens lejemål pr. 1. august 2019. Børnehaven fremsatte indsigelser, hvorpå skolen valgte at stævne børnehaven.

»Vi gør derfor indsigelser mod den opsigelse, vi får af skolen, som så efterfølgende stævner os, så det bliver en retssag, der skal afgøre, om vi skal flytte på de givne betingelser,« sagde daværende formand for Forlev Fribørnehave, Dan Nissen, til Sjællandske i efteråret.

Dan Nissen mener, at børnehaven vil få medhold i, at skolen har handlet forkert overfor børnehaven og misligholdt aftalen. Det er tanken, at den erstatning, der må komme fra Forlev Friskole skal bruges til at indrette et nyt sted til børnehave i lokalområdet.

Fribørnehaven venter på rettens afgørelse

Forlev Fribørnehave fortæller, at de ikke forventer at flytte fra lejemålet, men at de venter på rettens, og måske landsrettens, afgørelse en gang i fremtiden.

»Vi lukker ikke, og vi forventer ikke at være flyttet fra lejemålet den 1. august 2019, da dette først skal afgøres af retten. Vi har forsøgt flere gange at få en dialog med Forlev Friskole under retssagen om muligheden for en løsning til gavn for vores kære lokale børn, men dette er hver gang blevet afvist,« forklarer Anja K. Jørgensen og fortsætter:

»Derfor må det blive sådan, at det er retten, som skal afgøre dette og det må så ske ved en dom. Så længe der ikke er afsagt dom flytter vi ikke, men vi vil gerne fortsat forsøge med dialog. Udsigten til at afsige dom er noget ud i fremtiden og hvem ved, hvis en dom i byretten i løser sagen, så kan det desværre ende med, at vi også skal en tur i landsretten.«

Forlev Fribørnehave er en lille institution med kun 22 børn og 4 voksne, hvor alle børn bliver set og hørt hver dag. Børnehaven har eksisteret som selvejende institution siden starten af ’60erne og indtil 2005 som halvdagsbørnehave. I 2005 var børnehaven lukningstruet, fordi kommunen ikke fandt små institutioner rentable, men børnehaven blev reddet i 11. time af en ny lov, det tillod private at drive daginstitutioner. Herefter fortsatte børnehaven som privat fuldtidsinstitution.

Øverst: Forlev Friskole. (Foto: Google Earth Pro).

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.