Cirkuselefanterne har forladt Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Nu er de fire elefanter, Lara, Djungla og Jenny samt Ramboline, rykket videre fra Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse til deres pensionstilværelse i Knuthenborg Safaripark på Lolland. Se video med elefanterne.

Danmarks sidste cirkuselefanter er i dag flyttet ind i deres nye staldanlæg i Knuthenborg Safaripark.

De fire pensionerede elefanter skal nu bruge de næste 14 dage på at vænne sig til deres nye staldanlæg, før de lukkes ud i det store udeområde.

Anlægget åbner officielt for offentligheden den 1. juni i år. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Danmarks tungeste pensionister i en specialdesignet lastbil

Der var en helt særlig stemning, da en specialdesignet lastbil i dag kørte ad alléen op mod indgangen til Knuthenborg Safaripark. Med ombord havde bilerne Danmarks tungeste pensionister, nemlig de fire forhenværende cirkuselefanter, som fra i dag af skal leve resten af deres liv i parken.

Elefanterne Lara, Djungla og Jenny er fra Cirkus Arena i Slagelse, og elefanten Ramboline er fra Cirkus Trapez i Sønderjylland. De befandt sig i Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse, mens de ventede.

»I dag er virkelig en særlig dag. At se elefanterne bliver kørt ind i deres nye staldanlæg er bare helt specielt. Når de om kort tid bliver lukket ud i det store anlæg, bliver det kulminationen på årtiers hårdt arbejde for at få de vilde dyr ud af cirkusserne,« siger Britta Riis, som er direktør for Dyrenes Beskyttelse, og fortsætter:

»Især de sidste to år har vi knoklet for at sikre, at elefanterne kunne tilbringe resten af deres dage under de bedste betingelser her i Knuthenborg Safaripark. Så vi er meget glade i dag.«

Læs også: Oplev cirkuselefanternes kommende hjem fra luften.

Fødevareministeren pointerer samtidig, at det er et vigtigt slag for dyrevelfærden i Danmark.

»I dag sætter vi et endeligt punktum for de fire elefanters rejse. Det er et vigtigt slag for dyrevelfærden i Danmark, og vi er rigtig glade for, at det er lykkes med at finde et nyt hjem til elefanterne,« siger fødevareminister Mogens Jensen (S), som også var til stede, da elefanterne ankom til deres nye hjem.

Elefanterne skal bare være elefanter i savannelignende anlæg

De tre elefanter fra Cirkus Arena har, mens byggeriet er stået på, gået sammen med Ramboline fra Cirkus Trapez i Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

Foto: Dyrenes Beskyttelse
De fire pensionerede cirkuselefanter stod opstaldet i Slagelse, mens de ventede på deres nye hjem. (Foto: Dyrenes Beskyttelse).

Nu er alle fire elefanter rykket videre til deres pensionstilværelse i Knuthenborg Safaripark på Lolland, hvor de “bare skal være elefanter” med naturlig adfærd i et 140.000 kvadratmeter stort savannelignende anlæg, men der går lidt tid, før de bliver sat fri på savannen.

Nu skal de i første omgang gradvis vænne sig til de nye faciliteter op til den officielle åbning af Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark den 1. juni 2020. Samtidig får de pensionerede cirkusartister mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

Artiklen fortsætter under billedet.

Direktør i Knuthenborg Safaripark Christoffer Knuth (tv), direktør for Dyrenes Beskyttelse Britta Riis (mf), fødevareminister Mogens Jensen (th). (Foto: Dyrenes Beskyttelse).

»Det er vigtigt, at elefanterne vænner sig til “bare at være elefanter” i de enorme omgivelser Knuthenborg Safaripark. Derfor giver vi dem mest mulig ro til at vænne sig til deres nye hjem,« fortæller Christoffer Knuth, som er direktør i Knuthenborg Safaripark, og fortsætter:

»Vi glæder os helt vildt til, vi kan byde Danmark indenfor for at opleve resultatet af to års arbejde. Det er virkelig nogle helt unikke og prægtige rammer, vi har skabt for de her fantastiske dyr.«

Elefantsletten er blevet til virkelighed i samarbejde mellem Knuthenborg Safaripark og Dyrenes Beskyttelse og har fokus på at give dyrene så højt niveau af dyrevelfærd som muligt.

Anlægget skal derfor også fungere som internationalt fyrtårn, der viser, hvordan fremtidens anlæg for pensionerede cirkuselefanter ude i verden bør udformes.

(Video: Dyrenes Beskyttelse / Knuthenborg Safaripark).

Øverst: Nu er Danmarks sidste fire cirkuselefanter færdige med livet på landevejen og er flyttet ind i Knuthenborg Safaripark, hvor de skal tilbringe resten af deres dage. (Foto: Dyrenes Beskyttelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.