Coronastafetten kommer til Skælskør og Korsør i dag

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Coronastafetten rammer Næstved, Skælskær og Korsør i dag den 15. maj, hvorefter den fortsætter over Storebælt i en åben sportsvogn.

Med TV-journalisterne Dennis Ritter og Morten Ankerdal i spidsen vil 100 danskere løbe, cykle og gå Coronastafetten gennem hele landet – fra Rådhuspladsen i København til Grenen i Skagen.

Coronastafetten rammer Næstved, Skælskær og Korsør i dag fredag den 15. maj, hvorefter den fortsætter over Storebæltsbroen. Det skriver Coronastafetten i en pressemeddelelse.

Ankommer i Skælskør og Korsør – og fortsætter til Fyn

I går torsdag den 14. maj blev stafetten skudt i gang på Rådhuspladsen i København af Morten Ankerdal, der sendte Dennis Ritter ud på den første del af den i alt 1.500 kilometer lange rute.

Efter en 10 kilometer lang løbetur tog Morten Ankerdal over og fortsatte dermed stafetten, som vil slutter på spidsen af Danmark, Grenen, til Pinse.

Omkring 100 danskere vil skiftes til at bringe depechen videre.

Coronastafet rammer i dag den 15. maj Næstved, Skælskær og Korsør efter følgende plan:

  • Kl. 14.15 Cirkel K-tanken på Havnegade i Næstved
  • Kl. 16.15 Cirkel K-tanken på Næstved Landevej i Skælskør
  • Kl. 17.00 Korsør Fæstning på Søbatteriet i Korsør
  • Kl. 18.00 Nyborg Strand på Storebæltsvej 13 i Nyborg på Fyn.

Depechen forlader således Sjælland i aften, når den ankommer til Korsør Fæstning. Herefter bliver den kørt over Storebælt i en åben sportsvogn.

Initiativet til Coronastafetten er vokset ud af corona-krisen

Den landsdækkende stafet er et initiativ vokset ud af corona-krisen, hvor en gymnasielærer fra Odense, Lise Rejnhold, af to omgange har iværksat coronaløbs-konkurrencer gennem sit netværk på Facebook.

»Vi har været en gruppe Facebook-venner, der sammen, men hver for sig, har motioneret os gennem coronakrisen,« siger Lise Rejnhold og fortsætter:

»Vi har gjort det først og fremmest for at få bevæget os og for at have et fællesskab i en tid, hvor vi ellers har måttet isolere os hver for sig. Konkurrencen har ikke handlet om at være den hurtigste eller bedste løber, men om at få flest kilometer i benene på enten cykel eller til fods.«

Fra hovedstaden til toppen af landet med et velgørende formål

De positive tilbagemeldinger på corona-konkurrencen tændte en ny idé hos den odenseanske gymnasielærer:

En landsdækkende coronastafet gennem hele Danmark, hvor motionister sammen, men hver for sig, skal bringe en depeche fra hovedstaden til toppen af landet. Og denne gang med et velgørende formål for øje.

»Corona-krisen har ramt mange på økonomien. Også dem, der yder velgørende arbejde. Cykelnerven plejer gennem sponsor-events at samle penge ind til Scleroseforeningen. Men grundet corona har flere events måtte aflyses. Det betyder, at foreningen går glip af en vigtig økonomisk håndsrækning, som de plejer at få til blandt andet forskning i sygdommen,« forklarer Lise Rejnhold og fortsætter:

»Derfor har vi valgt at gå ind og støtte ved at lave en landsdækkende corona-stafet. Her bliver det muligt for sponsorer at støtte selve eventen, men også for privatpersoner at donere penge gennem Mobilepay (56885 – skriv “Coronastafet”, red.). Hvis jeg for eksempel skal løbe otte kilometer, kan man gå ind og sige, at man vil støtte via mig og give 10 kroner pr. kilometer, jeg løber.«

Lise Rejnhold løber depechen det sidste stykke til Grenen i pinsen, hvis alt går efter planen.

Depechen med GPS kan følges i Coronastafetten på Facebook

Coronastafetten vil kunne følges af alle i den åbne Facebook-gruppe “Coronastafetten“, idet der er indsat GPS i depechen, som naturligvis efter myndighedernes anbefalinger sprittes af, hver gang den på behørig afstand afleveres mellem to stafetdeltagere.

På Facebooksiden vil det være muligt at se den landsdækkende rute og ligeledes få indblik i, hvem de 100 motionister er – ud over de to kendte journalister Morten Ankerdal og Dennis Ritter, der som sagt sørger for at løbe de første to ruter på stafetten.

Øverst: Coronastafetten. (Foto: Christina Jensen / Coronastafetten / Facebook). PM/RK/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.