Oplev cirkuselefanternes kommende hjem fra luften

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Byggeriet af Europas mest avancerede elefantanlæg skrider frem, og der er allerede bygget veje, søanlæg, sandgrav, en stor høj og spær. Se en dronevideo her.

Arbejdet med de tidligere cirkuselefanters kommende otium i Knuthenborg Safaripark er gået ind i slutfasen.

En dronefilm viser nu for første gang det kommende anlæg og dets topmoderne faciliteter frem. Det skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Elefantanlægget er det største i Nordeuropas

Elefanter er nu officielt fortid i cirkus i Danmark, og den 1. juni skal statsminister Mette Frederiksen (S) indvie de fire pensionerede cirkuselefanters kommende otium i Knuthenborg Safaripark, som Dyrenes Beskyttelse har været med til at planlægge med dyrevelfærden i højsædet.

Elefanterne Lara, Djungla og Jenny er fra Cirkus Arena i Slagelse, og elefanten Ramboline er fra Cirkus Trapez i Sønderjylland. Aktuelt befinder alle de fire elefanter sig i Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse.

Byggeriet af Europas mest avancerede elefantanlæg skrider frem, og der er allerede bygget veje, søanlæg, sandgrav, en stor høj og spær på staldbygningen.

Nu går byggeriet ind i sin slutfase, inden elefanterne efter planen kan flytte ind på den lollandske savanne til sommer.

Anlægget på 14 hektar er Nordeuropas største, og her kommer der til at være forskellige miljøer som græs, skov og vandhul, præcis som elefanterne ville have oplevet i den vilde natur.

Derudover får elefanterne en 1,5 meter dyb sandgrav, som kan modelleres dagligt for at udfordre deres høje intelligens.

De fire pensionerede cirkuselefanter står opstaldet i Slagelse og venter på, at deres nye hjem snart står klar. (Foto: Dyrenes Beskyttelse).

Fodring af elefanterne sker blandt andet fra beplantede volde, som udfordrer elefanternes motorik, samt fra såkaldte “feedere”, hvor maden placeres højt for at få elefanterne til at arbejde for føden.

Elefantstalden på 2.000 kvadratmeter er “state-of-the-art” for at give elefanterne den bedste dyrevelfærd. Her har de deres daglige kontakt med dyrepasserne, og der er mulighed for at sundhedstjekke dem efter behov.

Læs også: Første spadestik til Europas største elefantanlæg.

Øverst: For første gang giver en dronefilm nu et unikt overblik over arbejdet med de pensionerede cirkuselefanters kommende hjem i Knuthenborg Safaripark. (Foto: Nicolai Brix / Dyrenes Beskyttelse). Dronefilm. (Video: Nicolai Brix / Dyrenes Beskyttelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.