26-årig fra Slagelse er dømt for manddrab

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse.News – En 26-årig mand fra Slagelse er dømt for manddrab på en 31-årig mand. Den 31-årige blev fundet stærkt kvæstet tæt på sin bopæl efter et voldelige overfald af tre personer, herunder den 26-årige. Trods hurtig førstehjælp afgik den 31-årige ved døden.

Retten i Roskilde har afsagt dom i sagen om manddrab, hvor en 31-årig mand fra Gundsømagle nordøst for Roskilde blev dræbt den 17. september 2020.

En nu 26-årig mand fra Slagelse blev dømt for manddrab, mens to 17-årige blev dømt for henholdsvis vold med døden til følge og vold. Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Døde et overfald begået af tre personer i forening

Den 17. september 2020 døde en 31-årig mand fra Gundsømagle nord for Roskilde efter et overfald begået af tre personer i forening.

Den 31-årige mand blev fundet stærkt kvæstet tæt på sin bopæl på Stousstræde i Gundsømagle ved Roskilde efter det voldelige overfald. Trods hurtig førstehjælp afgik den 31-årige ved døden.

Læs også: Yngre slagelseaner anholdt efter drab i Gundsømagle.

En nu 26-årig mand fra Slagelse blev dømt for manddrab, en 17-årig mand fra Fyn blev dømt for vold og en nu 17-årig mand fra Storkøbenhavn blev dømt for vold med døden til følge. Slutningen på efterforskningen glæder politikommissær og efterforskningsleder Rasmus Brink-Frendrup.

»Jeg er rigtig glad for, at vi nu har sat punktum i denne her alvorlige og grove sag, hvor tre mænd opsøgte den 31-årige i hans hjem og stak ham med kniv, så han efterfølgende omkom af sine kvæstelser,« siger politikommissæren.

18 års fængsel i alt og 3 måneders betinget fængsel

Den 26-årige blev idømt 14 års fængsel, mens den 17-årige fra Storkøbenhavn blev idømt 4 års fængsel. Den 17-årige fynbo, der blev dømt for vold, fik 3 måneders betinget fængsel.

»Jeg er meget tilfreds med dommen, der afspejler de mange skærpende omstændigheder, der var i denne sag, herunder ikke mindst overfaldets meningsløshed og voldsomme omfang samt det faktum, at det fandt sted i offerets eget hjem,« siger specialanklager Anja Liin fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Den 26-årige og den 17-årige fra Storkøbenhavn udbad sig betænkningstid i forhold til om dommen ønskes anket.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). Note/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.