Sæt gang i hele familien på Gerlev Legefestival

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Mange børn og unge bevæger sig for lidt. Nu kan du sætte gang i hele familien på Legefestivalen på Gerlev Idrætshøjskole lørdag den 7. september. Der er gratis entre.

Danske børn og unge bevæger sig for lidt. Man kan få gang i hele familien ved at tilføje et strejf af glæde og leg til den fysiske aktivitet.

Du kan få inspiration til bevægelse for hele familien på Gerlev Legefestival lørdag den 7. september 2019 fra kl. 10-16.

Find dit indre legebarn frem ved de mange aktiviteter

På Legefestivalen vil du opleve en markedsplads, hvor du kan gå rundt til nøjagtig de aktiviteter, som du lyster.

Der vil være alt fra de mere traditionelle fælleslege som fangelege, kamplege og boldlege til gøgleri og legende bevægelsesaktiviteter som parkour og akrobatik. Ud over de fysiske aktiviteter vil der også være oplæg om legen i løbet af dagen.

»Alle såvel små og store – unge og ældre er hjertelig velkommen. Uanset hvor langt man har pakket sit indre legebarn væk, så er der plads til at finde det frem til Legefestivalen,« lyder det fra Mette Stryhn Hansen, som er daglig leder af Gerlev Legepark.

Gerlev Legefestival afholdes lørdag den 7. september 2019 fra kl. 10.00 til kl. 16.00 på Gerlev Idrætshøjskole, som ligger på Skælskør Landevej 28 ved Slagelse.

Med Legefestivalen inviterer Gerlev således alle til at træde ind i legens fantastiske univers – Arrangementet er derfor også gratis for alle.

Leg skaber grin og glæde og forbinder alle mennesker

Leg har til alle tider og i alle kulturelle kontekster spillet en afgørende rolle for gode og stærke fællesskaber, for børns opvækst og trivsel og for dannelse.

Leg skaber grin og glæde og forbinder mennesker – på tværs af alder, sociale og kulturelle forskelligheder.

»Legen indbyder til et inkluderende fællesskab, hvor alle kan være med – Dét er unikt for legen. Med en legefestival skal vi derfor fejre og sætte endnu mere fokus på den fysisk aktive legs store betydning for sundhed, trivsel, glæde og fællesskaber,« uddyber Mette Stryhn Hansen.

Legen trykker pause – man er sammen og til stede i nuet

Netop når det gælder vores sundhed er det Mette Stryhn Hansens håb, at legen vil få en endnu større rolle i de kommende år. Ifølge den nationale sundhedsprofil i 2017 har mere end 25 procent af danskerne over 16 år et højt stressniveau.

Læs også: De 11-15-årige sidder og ligger ned hele dagen.

»Vi lever i et samfund, hvor vi er vildt pressede og har alt for travlt. Derfor har vi brug for en pause en gang imellem. Legen kan bruges til at trykke pause – man er sammen, skal interagere og man er til stede i nuet,« forklarer Mette Stryhn Hansen.

Ved Legefestivalen er det målet, at så mange som muligt, får mulighed for at trykke pause og opleve, hvordan legen kan skabe glæde og interaktion med andre mennesker.

Der er gratis entre, og festivalen er for alle: Små, store, unge og ældre. Aktiviteterne er bemandet med dygtige instruktører. Der kan købes is og læskedrikke i caféen, lækker mad fra Manden og Konen og god kaffe fra Kaffe Klubben.

Aktiviteter på Gerlev Legefestival:

  • Balance- og sansebaner
  • Historiske spil og sanglege
  • Hinke, sjippe og gå på stylter
  • Parkour, akrobatik og gøgleri
  • Fangelege, kamplege og boldlege
  • Oplæg om leg og legekultur.

Øverst: Familiedag. (Foto: Johnny Anthon Wichmann / Gerlev Idrætshøjskole). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.