Gerlev Idrætshøjskole løber 200.000 ind til ukrainere

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – »En stor tak til alle, der har bidraget til, at vi er lykkedes med at indsamle så flot et beløb,« lyder det fra højskolelærer og initiativtager til 24-timers-løbet på Gerlev Idrætshøjskole ved Slagelse.

Efter en uge, der har været spækket med indsamlingsaktiviteter på tværs af skolen, kulminerede Gerlev Idrætshøjskoles indsamling for ukrainske familier på flugt lørdag aften med det største beløb til dato på hele 205.000 kroner. Det oplyser højskolen i en meddelelse.

Initiativtager: »Vi har oplevet opbakning fra nær og fjern«

»Det er imponerende, at vi igen i år har oplevet så stor opbakning fra nær og fjern. Jeg er stolt over, at vi med donationerne og elevernes fantastiske indsats kan bidrage til Dansk Flygtningehjælps indsats, der hjælper mennesker på flugt fra krigen i Ukraine. En stor tak til alle, der har bidraget til, at vi er lykkedes med at indsamle så flot et beløb,« siger Morten Zacho, der er højskolelærer og initiativtager til 24-timers-løbet.

Læs også: Idrætshøjskole løber for ukrainske familier på flugt.

205.000 kroner er mange penge. Penge, der nu sendes direkte og ubeskåret til Dansk Flygtningehjælp – øremærket til at hjælpe mennesker på flugt fra krigen i Ukraine. Beløbet er blandt andet indsamlet igennem en elevauktion og et stort 24-timers-løb, hvor der samlet blev tilbagelagt over 8.200 kilometer. Beløbet kan stadigvæk stige, da indsamlingen først lukker lørdag den 16. april.

24-timers-løb blev igen en succes – en stor succes

Det er anden gang, at Gerlev Idrætshøjskole løber for fællesskabet og for at gøre en forskel. I foråret 2021 løb eleverne for første gang, og her samlede højskoleeleverne i alt hele 148.000 kroner ind til Skælskør Julemærkehjem.

I år var målet samlet set at indsamle 100.000 kroner og i gennemsnit løbe 30 kilometer pr. elev. Eleverne fik dog langt flere kilometer i benene end forventet, samtidig med at donationerne strømmede ind. Derfor endte det samlede beløb også på hele 205.000 kroner.

Gerlev-auktion slår rekord med hele 23.960 kroner

Alt fra køkkentjanser, massage, lærere som vækkeur, frisørsalon, personlige digte, strygning af skjorter og klaverundervisning var på salgslisten, da eleverne havde arrangeret en auktion i forbindelse med indsamlingen.

Aftenen var intet mindre end en kæmpe succes, som stod på store grin og masser af høje beløb. I alt indbragte auktionen på én og samme aften hele 23.960 kroner, som udelukkende var af elevernes egne midler. Dermed slår auktionen, ligesom 24-timers-løbet, alle rekorder – og det totale indsamlingsresultat er da heller ikke gået ubemærket hen hos Dansk Flygtningehjælp:

»Stor tak for hjælpen og fedt at se de unges engagement og kreativitet. Også en stor en stor tak til hver og en, der donerer. Det er blevet til rigtig mange penge – hver en krone gør en forskel i vores arbejde med at hjælpe mennesker på flugt fra krigen i Ukraine,« siger Jens Engedal, der er projektleder hos Dansk Flygtningehjælp.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Gerlev Idrætshøjskole). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.