Vil hente flere flygtninge ved den ukrainske grænse

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – Henrik Lilie fra Slagelse har lige hentet fem ukrainske flygtninge, men nu mangler han en 9-personers minibus til den næste tur fra 16. til 18. marts.

Hvem kan hjælpe med en 9-personers minibus i næste uge til at hjælpe syv ukrainske flygtninge til Danmark? Sådan spørger Henrik Lilie fra Slagelse.

Over en million flygtninge ind i Polen

I sidste weekend pakkede Henrik Lilie fra Slagelse sin bil for sammen med en medfrivillig at tage til grænsen mellem Polen og Ukraine. Søndag kl. 3 om natten var de atter hjemme i Slagelse, men nu med fem ukrainske flygtninge som medpassagerer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Henrik Lilie på vej til Ukraine. (Foto: Privatfoto).

»De polske borgere og lokalsamfund er fantastiske til at tilbyde de ukrainske flygtninge husly, kost og logi. Faktisk så meget, at de er presset til langt over end hvad der egentlig er bristepunktet,« siger Henrik Lilie og fortsætter:

»Der kommer over 50.000 flygtninge til Polen om dagen. Der er allerede strømmet imellem 1,3-1,4 millioner ukrainske flygtninge ind i Polen. Derfor har jeg besluttet at tage derned igen for at hente flere af de ukrainske flygtninge til Danmark.«

»Vi kunne ikke få flere med i bilen«

Henrik Lilie vil gerne tilbage til den polske/ukrainske grænse for at bringe flere ukrainske flygtninge i sikkerhed.

»Vi kunne ikke få flere med i bilen, selvom der var flere, der havde brug for transport til Danmark. Derfor søger jeg med lys og lygte efter en 9-personers minibus, der kan stilles til rådighed, og som må køres på B-kørekort,« siger Henrik Lilie og fortsætter:

»Det er allerede til i næste uge fra og med onsdag den 16. marts til og med fredag den 18. marts. Jeg har kontakter dernede, og det er planlagt og koordineret, hvornår og hvor vi skal hente de syv flygtninge. Så vi bidrager hverken til kaos eller risikerer at køre forgæves.«

Henrik Lilie fortæller, at han har brugt det meste af ugen på at gennemgå mulighederne i sit netværk uden at have heldet med sig. Han fortæller samtidig, at han ingen forventning har om, at nogen vil stille en bus gratis til rådighed, og at der er fokus på at kunne hente flygtningene så billigt som muligt.

Henrik Lilie kan kontaktes på telefon 29 31 09 95.

Øverst: Henrik Lilie på vej til Ukraine. (Foto: Privatfoto). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.