Unge på Byskov Allé er ligeglade med videoovervågning

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Artiklen er opdateret for 5 år siden.

Slagelse.News – Noget tyder på, at de unge, som plager Pantholm og Byskov Allé i Slagelse Østby, fortsætter med deres utryghedsskabende adfærds på trods af den nye videoovervågning.

Byskov Allé i Slagelse bliver stadig plaget af unge grupperinger, som er utryghedsskabende, og som smadrer gadelamper og sætter biler i brand. Det sker på trods af den nyetablerede videoovervågning. Det skriver Sjællandske.

Videoovervågning er et samarbejde mellem politi og kommune

På finansloven for 2018 blev der afsat en bevilling til politiet til øget videoovervågning på frit tilgængelige steder i landet.

Videoovervågningen skal primært anvendes i områder, hvor der på grund af kriminalitet eller utryghedsskabende adfærd er behov for en særlig tryghedsskabende indsats.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi indgik derpå et samarbejde med Slagelse Kommune om at etablere tryghedsskabende videoovervågning på Byskov Allé i Slagelse Østby.

Videoovervågningen skulle være i døgndrift fra den 1. september 2018.

Læs også: Videoovervågning på Byskov Allé i Slagelse Østby.

Flere af beboerne i Østbyen er utrygge ved at gå ud om aftenen

Nu viser det sig, ifølge Sjællandske, at antallet af anmeldelser over kriminalitet begået før og efter, at disse kameraer blev opsat, stort set er uændret.

Dertil kommer, at beboerne er utrygge ved at bevæge sig ud om aftenen. Det oplever den lokale Fakta ved Byskovcenteret daglig.

»Vi har næsten intet salg efter klokken 18, selvom vi har åben i tre timer derefter,« fortæller butikschefen Peter Lyman til Sjællandske og uddyber, at han har hørt, at flere af butikkens kunder bevidst handler i dagtimerne, fordi de angiveligt ikke tør at gå ud om aftenen.

Utryghedsskabende grupper af drenge i 14-15-års-alderen

Politiet kan for eksempel blive kaldt ud, når børn og unge i 14-15-års-alderen står ved trappen til Byskovcenteret og virker utryghedsskabende.

Nytårsaften affyrede en 15-årig dreng fyrværkeri mod en politipatrulje, der kørte på Byskov Alle. Han blev anholdt samme aften og måtte tilbringe nytåret på politistationen.

Læs også: Utryghedsskabende børn ved Byskovcenteret og Fyrværkeriballade i Nordby- og Byskov-området med videre.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Leo Lintang / iStock). RK.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.