Svanesøen i Slagelse Teater den 6. februar

Artiklen er opdateret for 5 måneder siden.

Slagelse.News – »For et par år siden associerede 95 procent af balletmarkedet sig med russisk kultur, men vi definerede vores mission for os selv for længe siden – at vise Ukraine direkte. Så for seks år siden begyndte vi at forberede dette fundament, som den ukrainske klassiske ballet hviler på,« lyder det fra balletdirektøren.

Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) Nationalballetten i Kyiv (Ukrainian Classical Ballet) byder igen i år på en flot opførelse af den verdenskendte klassiske ballet Svanesøen. Det er med musik af Peter I. Tchaikovsky (Pjotr Tjajkovskij) og kunstnerisk ledelse af Ivan Zhuravlev. Du kan se Svanesøen i Slagelse Teater den 6. februar 2024.

Et uforglemmeligt, fantastisk og flot balletensemble

De uforglemmelige og følelsesladede kompositioner af Peter I. Tchaikovsky, et magisk plot og spektakulære danse bliver præsenteret af et fantastisk flot professionelt balletensemble fra Kyiv, lover balletdirektøren.

I den forgangne sæson her i 2023 havde ensemblet en fantastisk succes med stående ovationer i Skandinavien, Tyskland og Holland. Derfor er det ikke overraskende, at ensemblet vender tilbage i 2024 og med den kunstneriske leder Ivan Zhuravlev.

Repræsenterer ukrainsk kultur på verdensscenen

»Vi har en stor mission – at repræsentere ukrainsk kultur på verdensscenen. Det er en stor ære og et stort ansvar for os. Det er med stor glæde og stolthed, at vi samler de bedste kunstnere i vores genre og repræsenterer dem på verdens scener,« sagde balletdirektør Ivan Zhuravlev på et tidligere pressemøde og fortsatte:

»I så svær en tid er det en vanskelig opgave at fremme kultur. Men på grund af det faktum, at vi valgte missionen at repræsentere den ukrainske ballet for seks år siden, har vi ingen ret til at sænke barren. For et par år siden associerede 95 procent af balletmarkedet sig med russisk kultur, men vi definerede vores mission for os selv for længe siden – at vise Ukraine direkte. Så for seks år siden begyndte vi at forberede dette fundament, som vores store bygning, den ukrainske klassiske ballet, hviler på. Som balletkompagni forsøger vi at udvide rækken af vores repertoire.”

Du kan se Svanesøen i Slagelse Teater tirsdag den 6. februar 2024 kl. 19.30. Du kan også se forestillingen i seks andre danske byer i løbet af januar-februar 2024.

Læs mere om forestillingen i Slagelse Teater den 6. februar 2024 kl. 19.30 på: ticketmaster.dk Tips og livsstilsstof (Slagelse Media) eller i de andre byen på: ticketmaster.dk Tips og livsstilsstof (Slagelse Media).

Øverst: Svanesøen. (Foto: Nationalballetten i Kyiv (Ukrainian Classical Ballet). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/ldoy