Stor interesse for Ibihaven på Elmesvinget

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Det nye seniorvenlige boligfællesskab i den østlige del af Slagelse inviterer indenfor i den allerførste bolig.

Det er knapt fire måneder siden, at det første spadestik blev taget til Slagelses nye, seniorvenlige boligfællesskab, Ibihaven.

Nu skyder boligerne op i det nye boligkvarter på Elmesvinget i den østlige del af Slagelse.

På søndag inviterer folkene bag byggeriet kommende beboere ind i varmen til et besøg i den første bolig.

Fokus på nærhed – både til naturen og til naboskabet

Ibihaven i Slagelse er det første af en række seniorvenlige boligfællesskaber, som under det fælles navn, Agorahaverne, kommer til at vokse frem over hele landet i de kommende år.

Ibihaven er opkaldt efter designer Ibi Trier Mørch, som levede en stor del af sit liv i Slagelse. Ibi var også mor til forfatteren Dea Trier Mørch, som gik bort i 2001.

Ibihaven er et bæredygtigt boligfællesskab, og grønne løsninger er tegnet ind fra den første streg.

Det kan opleves i alle kroge af fællesskabet – fra den nye, bæredygtige armering, der er Ibihavens fundament, og til de grønne interessefællesskaber, som de kommende beboere bliver drivkraft for.

Læs også: Borgmester bød seniorboligfælleskab velkommen.

Den sociale bæredygtighed spiller også en betydelig rolle i Ibihaven, som er bygget med et stærkt fokus på nærhed – både til naturen og til naboskabet.

Udover Ibihavens 76 boliger kommer byggeriet til at byde både på en stor, overdækket atriumhave og på fællesfaciliteter såsom fælleskøkken, værksted, atrium-lounge, petanquebaner og aktive zoner.

Flere hundrede nysgerrige har besøgt byggepladsen

Det kommende boligfællesskab oplever stor interesse i Slagelse og omegn, og siden interesselisten åbnede i december 2019, har flere hundrede nysgerrige borgere besøgt byggepladsen i Elmesvinget, og mange har skrevet sig på interesselisten.

Læs også: Kom og hør om seniorbofællesskaber.

»Vi er overvældede over engagementet og de mange gode tanker, som de interesserede borgere gør sig om Ibihaven og et liv i fællesskabet. Vi glæder os til at vise en bolig frem og give dem en helt konkret oplevelse af det hjem, der venter dem her i Elmesvinget,« siger Martin Wagner, der kommunikationsansvarlig hos Agorahaverne.

Læs også: Seniorboligfælleskabet Ibihaven er klar til efteråret.

Interesselisten til en bolig i Ibihaven er åben til og med den 29 februar 2020, hvor boligtildelingen begynder, og hvor de nye beboere tilbydes en plads i fællesskabet.

Oplev et hjem i Ibihaven og få en hotdog med på vejen

Søndag den 23. februar 2020 er der igen mulighed for at opleve byggeriet helt tæt på – og for at komme ind og opleve en møbleret prøvebolig, mærke materialerne og få en forsmag på, hvordan livet er indrettet i Ibihaven.

Det foregår søndag den 23. februar 2020 fra kl. 11.00 til kl. 13.00 på Elmesvinget 8 i Slagelse.

Ud over rundvisning er der gratis hotdogs, lidt koldt at drikke og noget opdateret læsemateriale om byggeriet, faciliteterne og fællesskabet. Samtidig er folkene bag byggeriet klar til at svare på spørgsmål.

Bag byggeriet står Ejendomsudvikleren Tetris A/S i samarbejde med blandt andet Sangberg Architects, Københavns Universitet, antropologer og eksperter i fællesskabsdesign.

Øverst: Ibihaven. (Foto: Agorahaverne). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.