Slagterigrunden er solgt i en kæmpe handel

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Slagterigrunden på Ndr. Ringgade, som er på 27.000 kvadratmeter, er solgt til PFA, der i første etape på 8.000 kvadratmeter regner med at opføre 44 familieboliger og 150 ungdomsboliger.

EDC Erhverv Poul Erik Bech i Vest- og Sydsjælland har netop gennemført det største enkeltstående salg nogensinde, da de har formidlet salget af 27.000 kvadratmeter til PFA Ejendomme i Slagelse Midtby, hvor der skal bygges lejeboliger.

Det er samtidig en stor milepæl og en glad og stolt borgmester i Slagelse Kommune, da det er den første større investering fra en pensionskasse i kommunen. Det skriver EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

Den store byggegrund ligger på Ndr. Ringgade 18

Centralt i Slagelse Midtby og som nabo til banegården og det nye Campus med 800 nye studerende samt 250 nye fastansættelser, hvor byggeriet er i gang, ligger byggegrunden på 27.000 kvadratmeter på Ndr. Ringgade 18.

Artiklen fortsætter under billedet.

Slagterigrunden på 27.000 kvadratmeter. (Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech).

EDC Erhverv Poul Erik Bech i Vest- og Sydsjælland har formidlet salget til PFA Pension, der i første etape på 8.000 kvadratmeter regner med at opføre 44 familieboliger og 150 ungdomsboliger.

Borgmester John Dyrby Paulsen er naturligvis glad og stolt over investeringen i kommunen.

»For os er det et scoop. Det er en stor og vigtig investering fra en meget interessant pensionskasse i vores område. Så det er noget af en milepæl for os. Det kan forhåbentligt være med til at bane vejen for yderligere store investeringer fra både pensionskasser og andre investorer i Slagelse Kommune,« siger John Dyrby Paulsen og fortsætter:

»Det er samtidigt dejligt, at der nu, som vi har ønsket, bliver bygget flere lejeboliger, så den efterspørgsel, der er efter boliger i Slagelse kan imødekommes, og endnu flere kan få øjnene op for at bo og arbejde i vores kommune. Det er stærkt salgsarbejde af EDC Erhverv og fantastisk, at PFA har valgt at investere i det spændende projekt med gode attraktive lejeboliger, som i den grad er med til at styrke og udvikle os som kommune.«

Udvalgte byer med potentiale for befolkningsvækst

PFA Pension har mener, at Slagelse har et langsigtet potentiale for befolkningsvækst. Samtidig er der mangel på moderne lejeboliger med elevator.

»Investering sker i tråd med vores danske boligstrategi, hvor vi over de sidste år har opført nybyggede boliger i mere end 10 byer uden for København og Aarhus. Vi har nøje udvalgt de byer, hvor vi mener, der er et langsigtet potentiale for befolkningsvækst. I Slagelse specifikt var det yderligere manglen på moderne lejeboliger med elevator samt væksten i uddannelsespladser, som gjorde lige præcis denne investering interessant,« siger Mikael Arne Fogemann, der er Head of Nordic Real Estate i PFA Pension, og fortsætter:

»EDC har fuldt ud varetaget dialogen på vegne af sælger, hvilket for os er lidt usædvanligt. Med Sven Lyse i spidsen har vi mødt en meget proaktiv og løsningsorienteret tilgang, hvilket har været helt afgørende for, at vi endte med at købe grunden.«

EDC’s største enkeltstående salær i dette område

Sven Lyse, som er partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Vest- og Sydsjælland, har stået i spidsen for salget af grunden til PFA Ejendomme. Grunden er solgt for det største enkeltstående salær i dette område.

»Jeg må ikke oplyse salgsprisen, men jeg kan da oplyse, at det er vores største enkeltstående salær nogensinde her i vores område i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Vest- og Sydsjælland, der blandt andet dækker Slagelse, Kalundborg, Korsør og Sorø. Så det er en stor sag for os, og vi er selvfølgelig meget glade for, at det efter en ganske langvarig proces, hvor en investor i sidste øjeblik sprang fra tidligere, nu er lykkedes at sælge grundstykket,« siger Sven Lyse og fortsætter:

»Historien om grunden er, at jeg bliver kontaktet af den daværende ejer tilbage i midten af 2017, hvor han havde haft grundstykket til salg hos en anden mægler, uden der kom et salg ud af det. Vi lykkedes efter en fælles indsats mellem erhvervscentrene i EDC Erhverv Poul Erik Bech forholdsvist hurtigt med at få solgt grundstykket til en anden udvikler, der desværre sprang fra handlen i 11. time. Så var det tilbage til start og prøve at tænke alternativt, herunder en eventuel opdeling af grundstykket i mere “mundrette” størrelser. Det gav rigtig mange leads og kontakter. Fra en del interesse i dele af grundstykket er vi nu glade for at have solgt det samlede areal til PFA Pension.«

PFA Pension starter projektering af første etape efter sommerferien og forventer indflytning i efteråret 2022.

Øverst fra venstre: Sven Lyse, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech, Mikael Arne Fogemann, Head of Nordic Real Estate i PFA Pension og John Dyrby Paulsen (S), borgmester i Slagelse Kommune. (Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.