Slagelse Musikhus vil give hele regionen et løft

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – »Det er så vigtigt at kunne fastholde og tiltrække de unge og nye borgere i vores udfordrede region, og her er stærke fællesskaber omkring et levende og aktivt musik- og kulturliv helt afgørende,« siger musikhusdirektøren.

Musikhuset har ambitioner om at blive et regionalt knudepunkt for det rytmiske musikliv i Vestsjælland.

I mandags besluttede Kultur- og Fritidsudvalget at godkende og anbefale musikhusets ansøgning om at blive regionalt spillested.

Musikhuset tiltrækker gæster fra nær og fjern

Slagelse Musikhus tiltrækker gæster fra nær og fjern på grund af alsidighed, beliggenhed og et højt aktivitetsniveau. Nu har musikhuset ambitioner om at blive et regionale knudepunkt for det rytmiske musikliv i Vestsjælland.

Derfor søger musikhuset Statens Kunstfond om at blive regionalt spillested fra 2021-2024. Det sker med opbakning fra Kultur- og Fritidsudvalget.

Stor betydning for udvikling af musik- og kulturlivet

Kvalitetsprægede koncerter, kulturarrangementer inden for en bred ramme af stilarter, fokus på tilbud til børn og unge og understøttelse af den lokale musikkultur med faciliteter og aktiviteter for især unge talenter. Det er blot nogle af de tilbud og muligheder, som kendetegner Slagelse Musikhus i dag.

Håbet og ambitionen er dog at udvikle musikhuset, så det aktive musikmiljø i endnu højere grad kan understøttes og udvikles.

»Musikhuset har stor betydning for udviklingen af Slagelse Kommunes musik- og kulturliv, og derfor bakker vi i udvalget op om ansøgningen om at blive regionalt spillested,« siger næstformanden i Kultur- og Fritidsudvalget, Britta Huntley (S) og fortsætter:

»Vi har i dag et aktivt musikmiljø, og mulighederne som følger med ved at blive regionalt spillested vil blandt andet betyde, at musikhuset i endnu højere grad kan understøtte musikmiljøet og især børns og unges engagement i musikken som omdrejningspunkt for talentudvikling og fællesskab om musik.«

Nye kræfter til at arbejde med kulturel dannelse

»At få et regionalt spillested i Slagelse vil give musiklivet i hele regionen et enormt løft. Slagelse Musikhus vil få nogle nye kræfter til at arbejde med kulturel dannelse, talentudvikling, til at præsentere meget mere ny musik fra vækstlaget og de smalle genrer og til at inddrage frivillige i langt højere grad,« siger direktøren for Slagelse Musikhus, Anette Borg, og fortsætter:

»Det vil give os mulighed for at lave mere for og med de unge, de over 8.000 studerende fra et kæmpe opland samt mere for børn. Det er så vigtigt at kunne fastholde og tiltrække de unge og nye borgere i vores udfordrede region, og her er stærke fællesskaber omkring et levende og aktivt musik- og kulturliv helt afgørende.«

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.