Ejendomsportefølje i Skælskør til salg for 76,75 millioner

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Skaelskor.News – Den store ejendomsportefølje inkluderer det kendte vartegn, Skælskør Dampmølle, som er fra 1853.

En investor har sat sin samlede ejendomsportefølje på i alt 16 ejendomme i den gamle købsstad og kunstner-by Skælskør til salg.

Det drejer sig om 63 boliglejemål og 16 erhvervslejemål, heraf byens kendte vartegn, Skælskør Dampmølle fra 1853, som er fredet. EDC Erhverv Poul Erik Bech står for det samlede salg. Det oplyser EDC.

Charmerende købstad med gallerier og værksteder

»Skælskør er en gammel charmerende og hyggelig købstad, der rummer en række gallerier og værksteder og er derfor kendt blandt kunstinteresserede,« siger partner og erhvervsmægler, Morten Hansen, EDC Poul Erik Bech Slagelse, og fortsætter:

»Vi har netop fået en større ejendomsportefølje på 16 interessante investeringsejendomme til salg, heraf 8 boligudlejningsejendomme, 2 erhvervsejendomme og 6 blandede ejendomme. Den nuværende investor ønsker at skippe det hele afsted samlet for 76,75 millioner kroner. De vurderede priser for de enkelte ejendomme er derfor fastsat på baggrund af ét samlet porteføljesalg.«

En homogen portefølje på i alt 9.177 kvadratmeter

»Her er altså tale om en unik mulighed for at købe en homogen portefølje på i alt 9.177 kvadratmeter beliggende udenfor storbyernes hektiske marked,« forklarer Morten Hansen og fortsætter:

»Porteføljen ligger i en kommune i vækst, og er attraktiv for investorer, som ønsker et stort antal ejendomme fordelt i et tæt nærområde til en favorabel pris og et startafkast på 7,04 procent.«

Porteføljen sælges enten som en ejendomshandel eller med mulighed for selskabshandel. Selskabshandlen gælder for selskabet “Skælskør Ejendomme A/S”, som blev etableret i 2004 og ejes af Søren Peter Nielsen. Alle porteføljens ejendomme er ejet af dette ene selskab.

Skælskør Dampmølle er en markant arkitektonisk perle

De 16 ejendomme i Skælskør har en årlig lejeindtægt på cirka 6,65 millioner kroner, hvoraf boliglejeindtægterne udgør 62 procent og erhvervslejeindtægterne udgør 38 procent af det samlede beløb.

»Det er 16 meget forskellige erhvervslejemål, som har det til fælles, at de alle er placeret centralt i Skælskør By,« siger Morten Hansen og fortsætter:

»Den største årlige lejeindtægt kommer fra den arkitektoniske perle i form af den fredede bygning Skælskør Dampmølle fra 1853 på Vestergade 1 og 3, der er et vartegn for byen og områdets mest markante ejendom. Bygningens arkitektoniske fremtoning og centrale beliggenhed på havnen gør den til en attraktion i sig selv. Derudover er det blandt andet erhvervslokaler som Flügger Farver, Aldi, Home, Bog & Idé, en garnbutik, tøjbutik samt smykke og urer.«

Skælskør Dampmølle indeholder i dag café og tandlæge i stueplan, arkitekt- og ingeniørfirma på 1. sal samt fire store luksuslejligheder til beboelse på 2. og 3. sal.

Øverst: Skælskør Dampmølle fra 1853 på Vestergade 1 og 3. (Foto: EDC Poul Erik Bech Slagelse). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.