REMA 1000 overtager hovedparten af ALDIs butikker

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – REMA 1000 køber 114 af ALDIs 188 butikker, herunder i Slagelse og Korsør. Et antal ALDI-butikker ventes solgt til andre aktører. De resterende bliver lukket ved udgangen af januar 2023.

ALDI har besluttet at trække sig fra det danske marked og indgået en aftale med REMA 1000 Danmark, der køber 114 af ALDI Danmarks 188 butikker, herunder i Slagelse og Korsør. ALDI lukker eller sælger de øvrige butikker fortløbende i løbet af 2023. Det skriver REMA 1000 i en pressemeddelelse.

Først med produkter af høj kvalitet til lave priser

Beslutningen om at forlade det danske marked er truffet som led i ALDI Nord Group of Companies’ transformationsstrategi med henblik på at fokusere indsatsen på de øvrige otte europæiske markeder, hvor ALDI oplever stærk vækst, skaber bedre resultater og ser et langsigtet potentiale.

Den europæiske discountkæde har derfor indgået en betinget aftale med REMA 1000 Danmark, der er en del af Reitan Retail, om overdragelse af 114 danske ALDI-butikker. Transaktionen er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse.

ALDI på Ndr. Ringgade 24 i Slagelse og på Tårnborgvej 22 i Korsør fremgår af listen over butikker, som er omfattet af transaktionen. Det gør ALDI på Bakkenborgvej i Skælskør derimod ikke.

»ALDI åbnede i Danmark i 1977 som den første discountkæde inden for dagligvarer og tjente som en kæmpe inspiration for vores ejer, Odd Reitan, da han åbnede den første REMA i Trondhjem i 1979. Så det er med lige dele ydmyghed og stolthed, at vi nu får lov at bære fanen videre. Opkøbet giver os mulighed for at etablere flere REMA 1000-butikker med selvstændige REMA-købmænd i lokalsamfund, hvor vi ikke er til stede i dag – med produkter af høj kvalitet til lave priser. Vi glæder os til at byde vores nye kollegaer velkommen i REMA-fællesskabet,« siger Henrik Burkal, der er administrerende direktør i REMA 1000 Danmark.

ALDI Danmark åbnede den første butik i 1977 som den første discountkæde i Danmark. I dag er der 188 ALDI-butikker og tre logistikcentre med omkring 2.800 medarbejdere. ALDIs grundlæggende ide er at tilbyde et nøje udvalgt sortiment af kvalitetsdagligvarer til den lavest mulige pris. ALDI Danmark er en del af ALDI Nord Group of Companies, der er til stede i ni europæiske lande og beskæftiger flere end 86.000 medarbejdere.

1.600 af ALDIs 2.800 medarbejdere overgår til REMA 1000

Omkring 1.600 af ALDI Danmarks cirka 2.800 medarbejdere vil overgå til REMA 1000 som led i transaktionen, der omfatter medarbejderne i de 114 butikker og på logistikcentret i Kolding samt lastbilchaufførerne fra ALDIs tre danske logistikcentre. Logistikken til butikkerne vil blive integreret i REMA 1000s eksisterende logistik, og de tre logistikcentre vil blive nedlagt i den nuværende driftsform. Medarbejderne i Kolding vil blive tilbudt ansættelse på REMA 1000s nuværende lagre i Vejle og Horsens.

Salg af yderligere ALDI-butikker til andre aktører end REMA 1000 vil medføre, at et øget antal medarbejdere kan sikres ansættelse. ALDI Danmark vil tilbyde tiltag for at sikre genansættelse til medarbejdere, som ikke bliver omfattet af overdragelsen af aktiviteter. REMA 1000 vil tilbyde en jobbørs for ALDI-medarbejdere, som ikke overgår til REMA 1000 som en del af transaktionen.

»Efter nøje gennemgang af aktiviteterne i alle markeder har ALDI Nord truffet en vanskelig men nødvendig strategisk beslutning om at forlade det danske marked. Det er en beklagelig beslutning for mange af vores loyale og dygtige medarbejdere, som udgør rygraden i ALDIs danske forretning, og vi vil gøre vores yderste for at sikre dem den bedst tænkelige fremtid,« siger Finn Tang, der er administrerende direktør i ALDI Danmark.

De fleste ALDI-butikker vil forblive åbne i det nye år

De 114 ALDI-butikker, som er omfattet af transaktionen, vil forblive åbne indtil overgangen til REMA 1000 Danmark, der er betinget af de danske konkurrencemyndigheders godkendelse. Betinget af udfaldet af godkendelsesprocessen forventer REMA 1000 at konvertere og genåbne størstedelen af ALDI-butikkerne under REMA 1000-brandet.

Et antal ALDI-butikker, der ikke er omfattet af transaktionen med REMA 1000, forbliver åbne og ventes at blive solgt til andre aktører. De resterende butikker vil blive lukket ved udgangen af januar 2023, og hovedkontorsfunktionerne i Danmark afvikles i løbet af året.

REMA 1000 åbnede de første to butikker i Danmark i 1994. I dag har discountkæden 363 butikker landet over, der alle drives efter en franchisemodel under ledelse af lokale, selvstændige købmænd. REMA 1000 beskæftiger flere end 16.000 kollegaer i Danmark. REMA 1000 Danmark er en del af den nordiske og baltiske detailgruppe Reitan Retail.

Øverst: ALDI på Bakkenborgvej i Skælskør fremgår ikke af listen over butikker, som er omfattet af transaktionen. (Foto: Slagelse Media). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.