Mangel på affaldsbeholdere og el-skraldebiler

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – De globale huller i forsyningskæderne rammer den nye affaldsordning i Slagelse Kommune, som skulle være trådt i kraft den 1. maj 2023. »Vi kan ikke få de affaldsbeholdere, vi skal bruge, og flere af deltagerne i udbuddet har kontaktet os og sagt, at de ikke kan leve op til de betingelser, vi stiller, fordi de ikke kan skaffe de el-skraldebiler, som vi kræver,« lyder det fra Klima- og Miljøudvalget.

Det bliver først i 2024, at Slagelse Kommunes borgere kommer til at få mere affaldssortering. Slagelse Kommune udskyder udbuddet af en ny affaldsordning, efter at det står klart, at det ikke er muligt at skaffe hverken affaldsbeholdere eller el-skraldebiler. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Globale huller rammer nu den nye affaldsordning

De globale huller i forsyningskæderne rammer nu den nye affaldsordning, som efter planen skulle være trådt i kraft den 1. maj 2023. Slagelse Kommune har besluttet at udskyde udbuddet af den nye affaldsordning, efter flere af deltagerne i udbuddet har meddelt, at de ikke kan skaffe de krævede el-skraldebiler før tidligst i starten af 2024. Heller ikke de nye affaldsbeholdere, som skal bruges til den øgede affaldssortering, kan leveres før i starten af 2024.

»Det er de leveringsproblemer, som er opstået på bagkanten af Corona-krisen, der rammer os samtidig med, at der er stor efterspørgsel. Vi kan ikke få de affaldsbeholdere, vi skal bruge, og flere af deltagerne i udbuddet har kontaktet os og sagt, at de ikke kan leve op til de betingelser, vi stiller, fordi de ikke kan skaffe de el-skraldebiler, som vi kræver. Derfor giver det ikke mening at gennemføre udbuddet nu, og derfor har vi valgt at trække udbuddet tilbage og udskyde det,« siger Jørgen Grüner (SF), der er formand for Klima- og Miljøudvalget.

»Ærgerligt, at vi bliver nødt til at udskyde udbuddet«

Planen var, at borgerne med den nye affaldsordning skulle til at sortere affaldet i 10 fraktioner fra 1. maj 2023. Derfor var den nye affaldsordning sendt i udbud med henblik på, at vinderen af udbuddet skulle overtage opgaven samtidig med, at den nye affaldsordning trådte i kraft. Men med beslutningen om at udskyde udbuddet bliver indførelsen af den nye affaldsordning udskudt til 1. maj 2024.

»Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at vi bliver nødt til at udskyde udbuddet, og at vi først kommer i gang med mere affaldssortering i 2024. Vi har overvejet andre affaldsbeholdere og andre løsninger, men vi risikerer, at det i sidste ende bliver dyrere for forbrugerne. Den risiko vil vi ikke løbe og samtidig giver det os også mulighed for at tilpasse udbudsmaterielet til nogle af de tilbagemeldinger, vi har fået, så vi får et bedre udbud,« siger Jørgen Grüner.

På tirsdag skal Klima- og Miljøudvalget tage stilling til om kontrakten med den nuværende renovatør Remodis skal forlænges med et eller to år. Forvaltningen anbefaler, at man går i gang med affaldssortering 1. maj 2024, men udskyder en ny kontraktperiode til først at starte i 2025. På den måde får vinderen af udbuddet god tid til at få leveret de nødvendige el-skraldebiler, og samtidig kan man høste de første erfaringer med den nye affaldsordning, før en ny renovatør tager over.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/roke

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.