Ny gratis retshjælp åbner i Slagelse by

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Slagelse News – »I KFUM’s Sociale Arbejde vil vi mindske ulighed i samfundet. Derfor vil vi være med til at sikre retshjælp og fremme retssikkerhed for alle mennesker i hele landet,« lyder det. Retshjælpen i Slagelse åbner den 28. september.

Borgerne i Slagelse og omegn kan nu få gratis, uvildig og professionel juridisk rådgivning og retshjælp, når KFUM’s Sociale Arbejdes Retshjælp åbner i den sydlige del af Slagelse by. Det oplyser KFUM’s Sociale Arbejde i en pressemeddelelse.

Stort udækket behov for gratis retshjælp

»Vi oplever et stort udækket behov for gratis retshjælp mange steder i Danmark. I KFU’s Sociale Arbejde vil vi mindske ulighed i samfundet. Derfor vil vi være med til at sikre retshjælp og fremme retssikkerhed for alle mennesker i hele landet,« siger jurist og projektleder June Crondahl fra KFUM’s Sociale Arbejde.

Retshjælpen i Slagelse åbner i Kongelysets børnehave på Kongelyset 39 den 28. september 2021. Der er åbent hver tirsdag fra kl. 11.00 til kl. 16.00.

Det er muligt at få rådgivning og hjælp til juridiske spørgsmål om familieforhold og samliv, arbejdsforhold, boligleje, arveret, opholdstilladelse med videre.

Retshjælpen kan for eksempel hjælpe med sagsbehandling, korrespondance med modparter, ansøgning om fri proces, klage over myndigheders afgørelser eller med at tage kontakt til boligudlejer, arbejdsgiver og andre.

Rådgiverne er alle uvildige jurister eller jurastuderende, som arbejder frivilligt. Til den nye rådgivning søger KFUM’s Sociale Arbejde flere frivillige, som har juridiske kompetencer.

Lav en aftale eller bliv frivillig i retshjælpen

Hvis man har brug for retshjælp eller er interesseret i at arbejde frivilligt, kan man kontakte jurist og koordinator Sandra Haxgart på telefon 2484 0487. Det er muligt både at booke en tid eller at komme i åbningstiden uden forudgående aftale.

På hjemmesiden kfumsoc.dk/retshjaelp kan du læse mere om retshjælpen.

KFUM’s Sociale Arbejdes Retshjælp åbner i alt 10 nye rådgivninger landet over. I forvejen har organisationen i otte år drevet gratis retshjælp syv steder i Danmark. De nye rådgivninger er finansieret af Civilstyrelsen under Justitsministeriet.

KFUM’s Sociale Arbejde hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer såsom ensomme, hjemløse, psykisk sårbare, mennesker i misbrug og fattigdom, sårbare familier og andre, der står udsat.

Med knap 1.000 ansatte og over 2.600 frivillige er KFUM’s Sociale Arbejde en af Danmarks største sociale diakonale organisationer med 173 institutioner og sociale tilbud.

Øverst: Genrefoto. (Foto: Natalie / iStock). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.