Mand anholdt i Tyskland efter befrielsesaktionen

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Tysk politi har anholdt en mand i forbindelse med befrielsesaktionen på retspsykiatriske afdeling. Den efterlyste fange, Hemin Dilshad Saleh, er fortsat på fri fod.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er her til formiddag blevet underrettet om, at en yngre dansk mand er blevet anholdt i forbindelse med en anden politiforretning i Hamborg i Tyskland.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Vil begære den anholdte udleveret til Danmark

Den yngre mand er mistænkt for at være en af dem, der var med i befrielsesaktionen i tirsdags på den retspsykiatriske afdeling i Slagelse Hospitalsby.

Læs også: Regionsformand er rystet over voldsom befrielsesaktion.

»Vi vil begære den anholdte udleveret til Danmark for at afhøre ham nærmere og fremstille ham i grundlovsforhør,« siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fortsætter efterforskningen mod den befriede 24-årig mand, Hemin Dilshad Saleh, der stadig er på fri fod, samt øvrige involverede.

Voldsom befrielsesaktion med pistoler fra en kageæske

Den 24-årige Hemin Dilshad Saleh blev befriet under et besøg i et pårørenderum, hvor gerningsmændene havde smuglet to pistoler ind i en kageæske fra en bager. De hev pistolerne op midt i kaffen, hvorpå de sigtede på to ansatte og skød ned i gulvet.

Hemin Dilshad Saleh er et ledende bandemedlem af NNV (Nord-Nordvest), som er i konflikt med Brothas. Han sad varetægtsfængslet, fordi han er sigtet for at have udøvet særlig rå, brutal og farlig vold mod en rivaliserende bandeleder.

Læs også: To anholdt i forbindelse med befrielsesaktion i Slagelse.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) kræver nu en redegørelse om, hvordan Hemin Dilshad Saleh kunne slippe fri. Han kalder fangeflugten “mærkværdig” og forventer, at redegørelsen er klar til januar.

Den 24-årige Hemin Dilshad Saleh er stadig på fri fod.

Hemin Dilshad Saleh, der stadig er på fri fod, er 183 cm høj og almindelig til kraftig af bygning. Han har sort kort hår, brun hud og formentlig fuldskæg.

Ser man Hemin Dilshad Saleh, eller har man oplysninger om, hvor han befinder sig, skal man kontakte politiet på 1-1-4, og ikke selv forsøge at tage kontakt med ham.

Hemin Dilshad Saleh

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Robson PL / iStock). PM/red.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.