Regionsformand er rystet over voldsom befrielsesaktion

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Gerningsmændene medbragte en kageæske med to pistoler, som de hev op midt i kaffen, hvorpå de sigtede på to ansatte og skød ned i gulvet.

Tirsdag den 19. november 2019 blev en person, der var indlagt på Retspsykiatrisk afsnit SL10 i Psykiatrisygehuset i Slagelse By, befriet af en besøgende. Det kommenterer Region Sjælland på i en pressemeddelelse.

Tankerne går til både medarbejdere og patienter på afdelingen

»Mine tanker går til de medarbejdere og de patienter, der blev berørt af den voldsomme befrielsesaktion af en person, der var indlagt i Retspsykiatrien på Psykiatrisygehuset i Slagelse,« siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S).

Læs mere: Større politiaktion ved Psykiatrisygehuset.

Regionsrådsformanden er rystet over, at personalet blev udsat for trusler, og at der blev løsnet skud. Det skete, mens både medarbejderne og patienter overværede episoden.

»Det er rystende, at personalet blev udsat for trusler, og at der blev løsnet skud. Medarbejderne og de patienter, der overværede episoden, fik straks tilbud akut krisehjælp. Heldigvis har ingen personer lidt fysisk overlast,« siger Heino Knudsen og fortsætter:

»Det betyder alt for os, at medarbejderne og patienter kan være trygge. Derfor er der nu fuld fokus, at det ikke skal ske igen. I forhold til efterforskningen henviser vi til politiet. Jeg kan derfor ikke komme ind på de nærmere detaljer i forløbet.«

Akut krisehjælp til de involverede medarbejdere og patienter

Vicedirektøren fra Psykiatriledelsen, Dorthe Juul Lorenz, oplyser, at personalet handlede professionel og korrekt, ligesom de tog vare på andre ansatte og patienterne.

»Det tilstedeværende personale i afsnittet handlede helt korrekt i den uacceptable situation, de var sat i. Trods omstændighederne tog de vare på andre ansatte og patienterne, så de ikke blev udsat for fare. Vi er dybt taknemmelige for deres professionelle håndtering af hændelsen,« siger vicedirektør Dorthe Juul Lorenz.

Umiddelbart efter hændelsen kom ledelsen af afsnittet tilstede, og der blev arrangeret akut krisehjælp både til det involverede personale, og de patienter som overværede hændelsen. Afdelingsledelsen for den retspsykiatriske afdeling vil naturligvis have fuld fokus på at hjælpe alt berørt personale i den kommende tid.

»Vi, i psykiatriledelsen, var selv til stede i Psykiatrien i Slagelse tirsdag aften og talte med personale og ledelse både i det berørte afsnit samt alle naboafsnit i retspsykiatrien og i almenpsykiatrien Vest,« siger Dorthe Juul Lorenz, der er vicedirektør i Psykiatriledelsen.

Læs også: Efterlysning af farlig, flygtet fange.

De nærmere omstændigheder vedrørende handlingen kan regionen på nuværende tidspunkt ikke kommentere på, da det er en politisag.

Kagen bestod af to pistoler, som blev brugt under befrielsen

Det viser sig, at gerningsmændene angiveligt havde medbragt to pistoler, som de havde skjult i en kageæske fra en bager.

»Personalet havde faktisk lige dækket op og lavet kaffe, og så skete det, da de satte sig for at skulle spise kagen. Som jo så viste sig at være pistoler,« fortæller fællestillidsrepræsentanten for sygeplejerskerne i Psykiatrien Vest, Helle Brink, til Sjællandske.

Der blev med andre ord hevet to pistoler op af kageæsken, hvorefter både den efterlyste Hemin Dilshad Saleh og gerningsmændene truede sig ud af afdelingen ved at sigte på to ansatte og skyde ned i gulvet.

Læs også sidste nyt: To anholdt i forbindelse med befrielsesaktion i Slagelse.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Slagelse Media). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.