Mæslinger observeret på Slagelse Hospital

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

En mand fik diagnosticeret mæslinger på Holbæk Hospital efter et besøg i Polen, men i denne uge er der igen observeret tilfælde af mæslinger på henholdsvis Slagelse og Køge hospitaler. Disse patienter har ikke været ud at rejse.

Patienterne fra Slagelse og Køge hospitaler er overført til Roskilde Sygehus’ infektionsmedicinske afdeling. Årets første tilfælde var i Aarhus efter et besøg i Thailand.

Du skal ringe til lægevagten ved mistanke om mæslinger, og det er vigtigt, at patienter, der muligvis har mæslinger, ikke opholder sig i hospitalernes venteværelser. Akut Medicinsk Koordinering og lægevagten er orienteret om, at disse patienter bør tilses i eget hjem.

SSI oplyser om symptomerne: “Sygdommen starter som en svær forkølelse med hoste, lysskyhed og høj feber. Der kan ses små hvidlige pletter (såkaldte Koplikske pletter) i mundslimhinden i dette forløb. Efter 3-4 dage ses midlertidig bedring. Efter få dage sker typisk en forværring med en ny feberepisode ledsaget af det klassiske mæslingeudslæt (omtrent 13-14 dage efter smitte). Udslættet begynder bag ørerne, og spreder sig i løbet af et par dage ned over hals og krop for til sidst at vise sig på arme og ben.”

Mæslinger er den mest smitsomme børnesygdom og skyldes smitte med morbillivirus. Mæslinger kan variere fra et relativt mildt forløb med feber og udslæt til alvorlig sygdom med betændelse af hjernehinderne.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *