Regeringen vil sænke prisen på Storebæltsbroen med 25 procent

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 7 år siden.

Regeringen vil sænke prisen for at køre over Storebæltsbroen med omkring 25 procent. Forslaget er en del af finansloven, og regeringen ønsker, at prisen skal nedsættes over tre år. Konkret betyder forslaget, at prisen på 240 kroner sættes ned til 180 kroner.

Aktuelt koster en togbillet til Odense t/r cirka 360 kroner, hvilket skal sættes i forhold til, at det kun koster cirka 140 kroner for en togbillet til København t/r, hvis det er uden for myldretiden. Vi på redaktionen håber, at togbilletterne også falder i pris, så det ikke kun er bilejerne, som tilgodeses.

Forslaget er en del af regeringens erhvervs- og iværksætterudspil. Takstnedsættelsen skal øge mobiliteten for arbejdstagerne og skal skabe nye markedsrelationer. Regeringen tror, at det vil bidrage positivt til væksten på begge sider af Storebælt.

Takstnedsættelsen vil betyde, at tilbagebetalingstiden for Storebæltsbroens gæld vil blive forlænget med tre år. Derfor vil forbindelsen først blive gældfri i 2031. Transportministeren indbyder nu til politiske drøftelser om takstnedsættelsen.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *