Igen, igen: Ældre kvinde snydt af fupbankmand

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – En ældre kvinde blev ringet op af en venlig, men falsk bankmedarbejder. Kort efter hentede en mand hendes betalingskort. Derpå blev der hævet penge på kontoen.

Onsdag blev en 79-årig kvinde fra Slagelse udsat for et bedrageri, idet en mand udgav sig for at være fra hendes bank. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Den “venlige” mand hævdede at være fra banken

En mand ringede til kvinden og udgav sig venligt for at være fra hendes pengeinstitut. Han fik overbevist kvinden om, at der var noget i vejen med hendes betalingskort, men at “banken” naturligvis nok skulle hjælpe.

En mand afhentede kort efter kvindens kort, som hun havde lagt i en kuvert. Da kvinden kort efter anede uråd, blev kortet spærret, men da var der allerede hævet et kontant beløb.

Bedrageren beskrives som mand, dansk af udseende og omkring 20-30 år gammel. Han var 160-170 centimeter høj og almindelig af bygning. Han var lys i huden og havde kort, brunt hår og sort skæg.

Læs også: Seks anholdelser for bedrageri mod ældre borgere (ny artikel).

Vær på vagt ved spørgsmål om personlige oplysninger

Politiets opfordring er at være ekstra på vagt, hvis banker, kommuner eller andre myndigheder ringer op og efterspørger personlige, fortrolige oplysninger, for ingen vil spørge efter kort- og kontooplysninger, MitID eller pin-koder.

Afbryd samtalen og ring evntuelt til bankens hovednummer eller til politiets servicecenter på telefon: 1-1-4. Husk at tale med ældre i familien – eller andre, der ikke er så velbevandrede i hjemme-it – om denne type bedragerier for at forebygge, at det sker fremover.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). DR/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.