Gratis børnebog i Bog & Idé i Slagelse og Skælskør

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – 169 boghandlere deler gratis bog ud til 9-12-årige børn, så længe lager haves. Du kan hente i bog i blandt andet Bog & Idé i Slagelse og Skælskør.

“Verdensbogugen” er i fuld gang hos 169 boghandlere over hele Danmark, herunder Slagelse og Skælskør. Resten af ugen deler boghandlerne en ny, spændende bog gratis ud til de børn, som møder op i boghandelen. Det skriver Boghandlerforeningen i en pressemeddelelse.

Sætter fokus på viden og begejstring fra gode bøger

Det er Boghandlerforeningen, der har taget initiativ til Verdensbogugen. Det sker for at støtte den brede, nationale indsats for at få børn til at læse mere. Undersøgelser viser, at børn fra ni-årsalderen læser mindre end tidligere.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Verdensbogugen. (Foto: Boghandlerforeningen).

»Vi vil sætte fokus på den viden og begejstring, som gode bøger giver. Læsning er ikke kun vigtig for børnenes sproglige udvikling og dannelse, men også for, hvordan de klarer sig i uddannelsessystemet,« siger Bo Dybkær, direktør i Boghandlerforeningen, og fortsætter:

»Derfor har vi besluttet at fokusere på børnene og markere Verdens Bogdag hele ugen med aktiviteter og uddeling af gratis eksemplarer af bogen “A.S.P.E. – Dæmonhuden”.«

I løbet af ugen vil der også være aktiviteter for børn hos mange af de 169 boghandlere, der deltager i projektet. I Slagelse Kommune deltager Bog & Idé i VestsjællandsCentret og Steenfeldts Bog & Idé på Algade 20 i Skælskør.

169 boghandlere i Danmark er med i Verdensbogugen. Bogen, som uddeles, er produceret i 30.000 eksemplarer og uddeles gratis, så længe lageret rækker. Uddelingen er ikke købsbetinget.

Du finder en liste over alle boghandlerne på: boghandlerforeningen.dk.

Verdens Bogdag blev indstiftet af UNESCO i 1995

Verdens Bogdag, som indledte Verdensbogugen, blev indstiftet af UNESCO i 1995 og bygger på en catalansk tradition, hvor dagen fejres ved at forære en blomst og en bog til en, man holder af. Nu fejres bogdagen i mange lande, og 30.000 eksemplarer af “A.S.P.E. -Dæmonhuden” bliver i løbet af ugen delt ud til Danmarks børn.

Verdensbogugen er arrangeret af Boghandlerforeningen i samarbejde med forfatteren Mette Finderup, illustratoren Christian Guldager, forlaget Alvilda, Clemenstrykkeriet og med logistikfirmaet DBK som hovedsponsor.

Bogen er første bind i en ny, spændende serie skrevet af den populære børnebogsforfatter Mette Finderup, illustreret af Cristian Guldager. “A.S.P.E. – Dæmonhuden” er gratis i Verdensbogugen, forudsat at det er et barn, der henter den i Boghandelen. “Dæmonhuden” og bind to “Krigerskæbne” kommer først til salg til efteråret og vil til den tid koste 199 kroner.

Øverst: Verdensbogugen. (Grafik: Boghandlerforeningen). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.