Frivillige bekæmper tabu om sindslidelser med ballondyr

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – Bestyrelsen i SINDs lokalafdeling i Slagelse har været på kursus i at lave ballondyr til børn og barnlige sjæle. Ballondyr skal gøre det nemmere at komme i kontakt med folk.

Landsforeningen SINDs lokalafdeling i Slagelse har taget en anderledes tilgang til at øge dialogen og opmærksomheden på mentalt helbred. Bestyrelsen har nemlig været på kursus i at lave ballondyr til børn og barnlige sjæle. Det skriver lokalforeningen i en pressemeddelelse.

Fantastisk redskab at tiltrække opmærksomhed

Kursuslederen, ballondyrkunstneren Christopher Trung, var imponeret over deltagerne.

»Det var en fantastisk gruppe at undervise. De var virkelig dedikerede og viste en enorm entusiasme for at lære at lave ballondyr. Jeg tror, det vil blive et fantastisk redskab for dem til at tiltrække opmærksomhed omkring mentalt helbred,« siger han.

Formålet med kurset er at bruge ballondyr som et trækplaster til at tiltrække opmærksomhed omkring mentalt helbred ved offentlige arrangementer og markeder.

»Vi vil gerne gøre opmærksom på, at mentalt helbred er noget, der vedrører os alle. Vi vil gerne bryde tabuerne omkring psykisk sygdom og gøre det mere almindeligt at tale om det,« siger Louise Ndwatta, der er formand for SIND Slagelse, og fortsætter:

»Vi vil gerne gøre det på en sjov og uformel måde, og ballondyr er perfekte til det. Både børn og voksne elsker dem, og de vil give os mulighed for at komme i kontakt med folk og starte en dialog om mentalt helbred.«

En af deltagerne på kurset, Pia Henriksen Asvestas, er enig:

»Jeg tror virkelig, at det vil være en effektiv måde at tiltrække opmærksomhed omkring mentalt helbred. Ballondyr er noget, som alle kan relatere til og som kan skabe en god stemning. Jeg glæder mig til at prøve det af,« forklarer hun.

Ønsker at øge dialogen om mentalt helbred

SIND Slagelse håber at kunne bruge ballondyr som en del af deres arbejde med at øge dialogen om mentalt helbred i lokalsamfundet.

»Det er jo et kæmpe trækplaster, og det handler jo om at kunne skabe positiv opmærksomhed om sagen. Og hvis vi kan gøre det med ballondyr, så hvorfor ikke?« siger Louise Ndwatta.

»Og endelig stor tak til Christopher Trung fra os i SIND Slagelse for, at han frivilligt vil stille hans store Ekspertise i ballonkunstens finurligheder til rådighed for os,« slutter hun.

Øverst: SIND Slagelse. (Foto: SIND Slagelse). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.