Fængsel for forsøg på manddrab og grov vold

(Artiklen er udgivet for omkring 1 år siden). 

Artiklen er opdateret for 1 år siden.

Slagelse.News – Den ene blev stukket syv gange i benet, slået og sparket i maj 2022. Den anden forurettede blev stukket én gang i benet og én gang i højre brystkasse og var efterfølgende i livsfare.

Onsdag blev fem unge mænd i alderen 18 til 19 år ved Retten i Næstved idømt fængselsstraffe for blandt andet forsøg på manddrab og grov vold mod to unge mænd på henholdsvis 18 og 19 år. Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

»Et stik er nok til at efterlade nogen i livsfare«

Forholdene blev begået i Slagelse i maj 2022. Den ene af de forurettede blev stukket syv gange i benet, slået og sparket. Den anden forurettede blev stukket én gang i benet og én gang i højre brystkasse og var efterfølgende i livsfare. Motivet til overfaldet kom ikke frem under sagen, men nogle af gerningsmændene havde et forudgående kendskab til de forurettede.

En tiltalt blev idømt seks års fængsel navnlig for forsøg på manddrab og grov vold. Tre tiltalte blev idømt et år og to måneders fængsel for grov vold og for at have medvirket til knivstik. De var ikke tiltalt for selv at have stukket med kniv. Den sidste tiltalte blev idømt syv måneders fængsel for blandt andet ved sin tilstedeværelse at have tilsluttet sig og understøttet de knivstik de to forurettede blev tildelt.

»Jeg er tilfreds med, at retten i langt det væsentligste har dømt de tiltalte i overensstemmelse med anklageskriftet. Det er en sag, der blandt andet viser, hvor farligt det er med knive i nattelivet, og at ét stik er nok til at efterlade nogen i livsfare,« lyder det i pressemeddelelsen.

Den tiltalte, der blev idømt seks års fængsel for forsøg på manddrab og grov vold, er fortsat varetægtsfængslet og ankede dommen, mens de øvrige dømte udbad sig betænkningstid.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Rigspolitiet). PM/lale.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.