Flot gavlmaleri på Slagelse Rådhus

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Den tysk-polske kunstner Gregor Wosik er i fuld gang foran Slagelse Rådhus. Maleriet forventes færdigt i slutningen af næste uge og kan ses indtil begyndelsen af august.

Den tysk-polske kunstner Gregor Wosik er i fuld gang med pensler og malerbøtter foran Slagelse Rådhus. Det skriver kommunen på Facebook.

»Symboler fra vores fortid bliver nu en del af vores nutid«

»Vikingetiden har spillet en væsentlig rolle i danmarkshistorien og ikke mindst i Slagelse, hvor Vikingeborgen Trelleborg er et markant minde om, at Danmark ikke blev til kun ved en fredelig proces, men gennem kamp og strid og ved bevidst planlægning og strategisk udfoldelse af magten,« skriver kommunen.

Læs også: Trelleborgs mysterier (del 1).

»Symboler fra vores fortid bliver nu en del af vores nutid, for det flotte gavlmaleri kan ses ind til begyndelsen af august,« skriver kommunen og fortsætter:

»Det har krævet særlige tilladelser at male på facaden, og maleriet er derfor ikke permanent, men tænkt som et flot blikfang for alle, som lægger vejen forbi. Kunstneren maler på en folie, så marmorfacaden bagved ikke tager skade.«

Der er også en tysk maler, som er i gang med et større maleri i Vestsjællandscentret. Begge malerier skulle have været en optakt til Slagelse Festuge, som desværre måtte aflyses på grund af corona.

Maleriet forventes færdigt i slutningen af næste uge, og der vil også dukke en viking op.

»Skitsen kan allerede anes, så kig forbi og se, hvordan maleriet udvikler sig dag for dag,« skriver kommunen.

Øverst: Facademaleri Gregor Wosik. (Foto: Slagelse Kommune / Facebook). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.