Lars Løkke besøger Motalavej for at høre om lokale problemer

(Artiklen er udgivet for omkring 6 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøger Motalavej i Korsør fredag den 9. marts kl. 12.30 for at høre om problemer i området og de lokale bud på løsninger. Dagen før besøger han Gellerupparken i Aarhus.

Som opfølgning på præsentationen af ‘Ét Danmark uden parallelsamfund – ingen ghettoer i 2030’ besøger statsministeren Gellerupparken i Aarhus og Motalavej i Korsør.

I Gellerupparken skal han blandt andet høre om projektet med at opføre omkring 250 nye ejerlejligheder og mødes med det lokale Politi. Samtidig skal han besøge Bydelsmødrene.

Dagen efter kommer Lars Løkke til Motalavej i Korsør i Slagelse Kommune, hvor han ankommer på Motalavej 57B kl. 12.30. Her får han en rundvisning i området, hvorpå han drikker kaffe i beboerhuset med myndighedsrepræsentanter, beboere og medarbejdere i kvarteret.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler i forbindelse med besøget:

“Der er huller i Danmarkskortet, hvor jeg ikke kan genkende det, jeg ser. Jeg bliver meget bekymret over, at der i vores land eksisterer enklaver isoleret fra det omkringliggende samfund. Vores samfundskontrakt falder fra hinanden, når alt for mange forsørges af det offentlige, og alt for få har et reelt job,” fortæller han og uddyber:

“Samtidig sætter parallelsamfund vores værdier som ligeværd, frisind, tolerance og ligestilling under pres. Når kvinder regnes for mindre værd end mænd, når man ikke forstår og taler dansk, og når unge udsættes for social kontrol, så er der noget helt galt.”

Læs også: Ghettoudspil: Mere politi og bredere indsats mod kriminelle

Øverst: Lars Løkke Rasmussen (V). Arkivfoto: Slagelse Media.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.