Borgmester John Dyrby får sit eget frimærke

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Borgmesteren har sagt, at han aldrig går med borgmesterkæde, så motivet kom næsten sig selv – borgmesterkæden hænger på en knage!

I går tirsdag havde Finn Møller fra “MØLLER i mejeriet” et ærinde på borgmesterkontoret. Han skulle aflevere et frimærke til borgmesteren. Det fortæller Finn Møller i en pressemeddelelse.

Frimærke i keramik indeholder også Slagelses byvåben

Borgmester John Dyrby (S) har købt et af de morsomme frimærker, som Finn Møller laver i keramik.

Dette frimærke var dog ikke et tilfældigt eksemplar. Det bærer titlen “Borgmesteren” og indeholder også Slagelses byvåben.

Artiklen fortsætter under billedet.

“Borgmesteren”. (Foto: MØLLER i mejeriet).

»Jeg har efterhånden lavet mange frimærker med kendte personer, Margrethe, Henrik, Præsidenten og Ministeren, og de kommer, når jeg bliver inspireret af noget, jeg støder på i for eksempel TV eller radio,« siger Finn Møller.

Inspirationen til “Borgmesteren” kom fra Dyrby selv

I juni måned deltog borgmesteren i signeringen af det store gavlmaleri i Kirke Stillinge, og ved den lejlighed fik han naturligvis en god rundtur i MØLLER i mejeriets udstilling. De mange frimærker gav en god samtale og masser af grin.

Finn Møller gik efterfølgende i tænkeboksen, idet John Dyrby kunne være et godt emne til et nyt værk. Og da John Dyrby havde sagt, at han aldrig går med borgmesterkæde, så kom motivet næsten sig selv.

»Han (borgmesteren, red.) havde i løbet af aftenen sagt, at han aldrig gik med borgmesterkæden – så kom motivet jo næsten sig selv – borgmesterkæden hænger på en knage,« siger Finn Møller.

Artiklen fortsætter under billedet.

Borgmester John Dyrby (S) med “Borgmesteren”. (Foto: MØLLER i mejeriet).

Da frimærket var færdigt, sendte Finn Møller et foto til borgmesterkontoret – nærmest for at John Dyrby kunne få lov til at komme med en kommentar – men det endte med, at billedet nu hænger på borgmesterkontoret.

Møllers frimærker opstod under coronanedlukningen

Frimærkerne opstod i starten af 2020, da Destination Sjælland flyttede til nye lokaler i Slagelses gamle posthus. Finn Møller lavede det første værk inspireret af “Touren over Broen”

Galleriet blev lukket i fire uger, da coronaen kom, men ugerne blev udnyttet i keramikværkstedet, hvor Finn Møller fik lejlighed til at fordybe sig i sin egen kunst. Herefter så en frimærkesamling i keramik dagens lys.

Det har været en overvældende succes, og der bliver løbende fyldt op i Frimærkesamlingen, således der altid er cirka 50 at vælge mellem, lige fra kongehuset til tegneseriefigurer – og altså også en borgmester.

MØLLER i mejeriet er et lidt utraditionelt galleri, det er indrettet i det gamle ostelager i Kirke Stillinge lidt vest for Slagelse By. Galleriet, som Jane og Finn Møller åbnede i oktober 2018, har siden åbningen været godt besøgt. Der er et kæmpe udvalg af kunst og kunsthåndværk fra mange steder i Danmark, og udvalget spænder over glas, keramik, skulpturer og naturligvis flotte malerier.

Øverst: Borgmester John Dyrby (S). (Foto: MØLLER i mejeriet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.