Corona: Restriktioner for besøg på plejecentre

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 4 år siden.

Slagelse.News – Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt flere kommuner, herunder Slagelse, at udstede midlertidige restriktioner for besøgendes adgang til samtlige kommunale og private plejecentre, plejeboliger og aflastningspladser med videre.

Der er midlertidige restriktioner for besøg på kommunale og private plejecentre, plejeboliger, og aflastningspladser med videre. Det skriver Slagelse Kommune i en nyhedsmeddelelse.

Der er ikke tale om øgede smittetal plejecentrene

Styrelsen for Patientsikkerhed har pålagt en række kommuner med stigende COVID-19 smittetal, herunder Slagelse Kommune, at udstede midlertidige restriktioner for besøgendes adgang til samtlige kommunale og private plejecentre, plejeboliger og aflastningspladser med videre.

Restriktionerne er forebyggende og ikke udtryk for øgede smittetal på kommunens plejecentre.

De midlertidige restriktioner er indtil videre gældende frem til 5. oktober 2020, og betyder at:

  • Beboere må vælge én (1) nærmeste pårørende, som fortsat kan besøge beboeren indendørs.
  • Besøg fra andre skal foregå udendørs. Slagelse Kommunes plejecentre har opsat telte og pavilloner til besøg. Det er således ikke muligt at besøge beboere på plejecentre i hverken fællesarealer eller egen bolig.
  • Ansatte på plejecentre og personer, der leverer serviceydelser og sundhedsbehandling, er ikke underlagt restriktioner. Det vil sige, at beboere fortsat vil modtage behandling og andre ydelser som hidtil.
  • Der kan dispenseres fra restriktionerne ved kritisk sygdom eller kognitiv funktionsnedsættelse. Dispensationer skal afklares med plejecenterlederen.

Skærpet fokus på at undgå smitte og beskytte beboere

Plejecentrene i Slagelse Kommune har i forvejen et skærpet fokus på at undgå smitte og har iværksat en række tiltag for at beskytte beboere og personale på plejecentrene.

Hvis personale eller beboere udviser symptomer på coronavirus/COVID-19, bliver de testet med det samme. Beboerne isoleres og personale hjemsendes, indtil der foreligger negativt testsvar.

Øverst: Smedegade Plejecenter. (Arkivfoto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.