Den berømte øjebæ inddrages i valgkampens sidste dage

(Artiklen er udgivet for omkring 7 år siden). 

Artiklen er opdateret for 6 år siden.

Byrådspolitikerne er uenige om, hvorvidt den berygtede bronzeskulptur på Gl. Torv i Slagelse By skal flyttes. Nogle vil have den helt til Korsør eller Skælskør, mens andre siger, at Korsør og Skælskør ikke skal være skraldespand.

Torben Kappers bronzeskulptur fra 2010 på Gl. Torv i Slagelse By bliver jævnligt bragt ind i debatten, faktisk i hele landet, men kultur-, fritids- og turismeudvalget har tidligere besluttet, at de berømte gipssække ikke skal rykkes en centimeter.

Venstre og Socialdemokraterne var nemlig imod forslaget fra Troels Christensen (LA), som ville havde denne “øjebæ” fjernet fra torvet i Slagelse By.

Debatten går på, om sækkene er hæslige, og Troels Christensen (LA) har tidligere udtalt til SN.dk, at “Det ligner jo et eller andet mærkeligt, som er væltet.” Han udtalte videre, at “den ligner jo lidt noget skibsgods af en art. Så hvorfor ikke Korsør Havn.”

Et opslag i Facebook-gruppen “4200 Slagelse” den 3. september i år viste, at bronzeskulpturen stadig forarger på de sociale medier. Der kom over 83 kommentarer, hvor der blev sagt mange grimme ting, som vi ikke kan gengive her.

Nu har byrådskandidat og 1. viceborgmester Michael Gram (Fair Balance) atter bragt bronzeskulpturen ind i debatten i et Facebook-opslag i Facebook-gruppen “4220 Alt er tilladt”, hvor han skriver “Skal Korsør og Skælskør bruges som skraldespand, hvis Socialdemokraterne og LA får flertal efter valget???”

Foto: Robert Kronberg / Slagelse Media

[d12-global title=”Lotte Hansen kommenterer”]Ingen siger at vi skal være enige om kunst. Kunst skal være inspirerende, ophidsende, glæde, skabe debat mv. Jeg er heller ikke begejstret, men det har skabt debat. Tænker at hvis kunstværket skal flyttes, så må kasernen være det rigtige sted: Skyttegrav. Det har ikke noget med at andre skal være skraldespand. Vi har et kunstværk i kommunen, hvor vil det komme til sin ret.[/d12-global]

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *