Barnets Blå Hus uddeler mad til trængte familier

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Slagelse.News – »Vi er rigtig glade for at have fået mulighed for at give familierne en håndsrækning. Rigtig mange familier er ramt på økonomien og er nødt til at spare på maden, fordi de ikke har råd,« lyder det fra Barnets Blå Hus i Slagelse.

Mange familier er alvorligt presset på økonomien. Derfor har Barnets Blå Hus i Slagelse, som drives af Blå Kors, fået mulighed for at uddele inflationshjælp til lokale børnefamilier. Det oplyser Blå Kors Danmark i en pressemeddelelse.

Kort maskingenereret resume skrevet af kunstig intelligens (AI): Barnets Blå Hus i Slagelse, drevet af Blå Kors, støtter trængte familier ved at uddele mad og husholdningsartikler fra Lidl. Familier, der kæmper med økonomiske udfordringer, får hjælp som følge af den høje inflation og stigende energipriser. Regeringen og Folketinget har bevilget midler til organisationer som Blå Kors Danmark for at lindre konsekvenserne af denne økonomiske byrde for udsatte børn. Barnets Blå Hus hjælper ikke kun børn med alkohol- og stofmisbrugsproblemer, men også andre økonomisk pressede familier i lokalsamfundet. Dette initiativ sigter mod at give disse familier et pusterum ved at tilbyde gratis mad og sociale aktiviteter.

Mad og husholdningsartikler kommer fra Lidl

Aftensmaden springes over, og madpakken i skolen er sparsom. Det er den hverdag, som flere børn i familier med en presset økonomi oplever. Derfor har regeringen og en række partier i Folketinget bevilliget inflationshjælp til civilsamfundsorganisationer med det formål at afhjælpe de sociale og økonomiske konsekvenser af den høje inflation og de høje energipriser for udsatte børn.

En af organisationerne er Blå Kors Danmark, som blandt andet laver lokale maduddelinger. I Slagelse har Barnets Blå Hus, som drives af Blå Kors, fået mulighed for at uddele mad til børnefamilier i lokalområdet. Her kan familier hente kasser med mad og husholdningsartikler fra dagligvarekæden Lidl, der kan være med til at skabe luft og overskud i hverdagen.

»Vi er rigtig glade for at have fået mulighed for at give familierne en håndsrækning. Rigtig mange familier er ramt på økonomien og er nødt til at spare på maden, fordi de ikke har råd,« siger Inge Overgaard Jakobsen, der er leder af Barnets Blå Hus i Slagelse.

Inflationsramte familier i Slagelse med hjemmeboende børn under 18 år har mulighed for at komme i betragtning til at hente gratis mad. Man kan høre om maduddelingerne og tilmelde sig ved at sende en SMS til projektkoordinator Wicki Sørensen på telefon 3067 2485.

Hjælp til inflationsramte familier i Slagelse

Barnets Blå Hus er et behandlingstilbud målrettet børn, der vokser op i familier med alkohol- og stofmisbrug, og deres familier. Maduddelingerne er et projekt, som rækker ud over det arbejde og henvender sig til en bredere målgruppe. Derfor uddeler Barnets Blå Hus både mad til de familier, der har brug for inflationshjælp og som benytter tilbuddet, men også familier, som er økonomisk pressede og som ikke kommer i Barnets Blå Hus.

»Målet er at nå ud til de familier, som virkelig er ramt af inflationen og som ikke kan få pengene til at slå til, så de kan købe mad til deres børn,« fortæller Inge Overgaard Jakobsen.

Maduddelingerne er ét blandt flere initiativer, der skal hjælpe økonomisk trængte børn og voksne. Udover gratis mad arrangerer Barnets Blå Hus også sociale aktiviteter og oplevelser det kommende års tid, som skal give økonomisk trængte familier et frirum.

Øverst: Det er kasser med forskellige dagligvarer og husholdningsartikler, som Barnets Blå Hus i Slagelse har fået mulighed for at dele ud. (Foto: Jakob Jensen / Blå Kors). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/7w18