Bacheloruddannelse overlever i Slagelse

Slagelse.News – »For Slagelse Kommune, for Vestsjælland og for vores virksomheder er det utroligt vigtigt, at vi har et bredt udbud af uddannelser, ikke mindst på videregående niveau. Derfor er det glædeligt, at en bacheloruddannelse som Engelsk og Digital Markedskommunikation bliver her (i Slagelse, red.),« lyder det fra viceborgmesteren i Slagelse Kommune.

SDU (Syddansk Universitet) trækker som bekendt deres uddannelser ud af Slagelse, men heldigvis kan de unge fortsat søge ind på den eftertragtede professionsbachelor Engelsk og Digital Markedskommunikation i Slagelse til sommer. Zealand overtager uddannelsen, og det er godt nyt for de studerende og virksomhederne på Vestsjælland, mener viceborgmesteren i Slagelse Kommune. Der skriver Zealand i en pressemeddelelse.

Kan fortsat søge ind på den eftertragtede uddannelse

»For Slagelse Kommune, for Vestsjælland og for vores virksomheder er det utroligt vigtigt, at vi har et bredt udbud af uddannelser, ikke mindst på videregående niveau. Derfor er det glædeligt, at en bacheloruddannelse som Engelsk og Digital Markedskommunikation bliver her,« siger viceborgmester Jane Dahl (KF) og fortsætter:

»Det handler både om, at vores virksomheder kan ansætte nyuddannede med de rette kompetencer, men det er også vigtigt for alle os, der bor i området, at der er et studieliv og den dynamik, det fører med sig. Vores unge får med flere uddannelser bedre mulighed for at blive boende og skabe sig et godt liv og en spændende karriere her, frem for at flytte til København.«

Læs også: Syddansk Universitet forlader Slagelse.

Engelsk og Digital Markedskommunikation kun på Zealand

»Zealand overtager Engelsk og Digital Markedskommunikation fra SDU, og det er en god nyhed for de unge og for erhvervslivet, der har brug for medarbejdere med stærke kompetencer indenfor sprog, digital kommunikation og en bredere markeds- og kulturforståelse til at sikre vækst og innovation,« siger rektor Rasmus Frimodt fra Zealand og fortsætter:

»De fleste dimittender kommer i job med det samme, startlønnen er relativt høj og de unge får job i en bred vifte af brancher i regionen; turisme, eksport, webhandel, visuelt design og digital kommunikation. Der er med andre ord rift om de nyuddannede og deres kompetencer. Så vi er selvsagt enormt glade for, at vi kan bevare uddannelsen i Slagelse og i det hele taget, da vi er de eneste i landet, der udbyder den fremover.«

Sprog, digital kommunikation og visuelt design

»Her er en uddannelse, der kombinerer nogle af de kompetencer, som moderne virksomheder i høj grad efterspørger. Fagligheden spænder fra digital marketing og sprog til tekstproduktion, webkommunikation, grafisk design, visuel identitet og forståelse af forbrugeradfærd. De studerende opnår også en dybere indsigt i kultur, samfund og erhvervsliv i de engelsktalende dele af verden. Som på Zealands øvrige uddannelser, skal de studerende et halvt år i praktik i en virksomhed, så de får omsat teori til praksis og taget et første skridt på karrierestigen,« tilføjer Jens Lautrup Nørgaard, der er uddannelsesdirektør på Zealand.

Overgang og fællesskab mellem SDU og Zealand

De nuværende studerende færdiggør uddannelsen på SDU, mens dem, der starter efter sommerferien, bliver en del af Zealands etablerede studiemiljø på Bredahlsgade 1A i Slagsele. Zealand samarbejder med SDU om at bygge bro mellem nuværende og kommende studerende:

»Det har høj prioritet for os at skabe en række fælles studiemiljøaktiviteter mellem de nuværende studerende på SDU og de kommende studerende på Zealand. Vi har i forvejen et både fagligt og socialt aktivt studiemiljø mellem flere videregående merkantile uddannelser, og det fællesskab bliver de nye studerende selvfølgelig en del af,« pointerer Jens Lautrup Nørgaard.

Uddannelsen åbnede for ansøgning den 1. februar 2024. Dem, der optages på uddannelsen, kan starte studielivet på Zealands afdeling i Slagelse den 1. september i år.

Øverst: Viceborgmester Jane Dahl (KF). (Privatfoto: Jane Dahl / Facebook). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/e