3 fremtidssikrer mobilnetværket i Slagelse

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Teleselskabet 3 opstiller mast på Lundforlundvej for at imødekomme det større dataforbrug, idet mange bruger det mobile bredbånd som primær kilde til internet i hjemmet.

Teleselskabet 3 øger mobildækningen i Slagelse Kommune med en ny masteposition på Lundforlundvej nord for Slagelse By.

Den nye masteposition har både 3G- og 4G-udstyr, som vil betyde, at netværkssignalet bliver stærkere og dækker et større område end tidligere. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Masten øger netværkets rækkevidde og datakapacitet

For nylig var teleselskabet 3 forbi Lundforlundvej i Slagelse for at opsætte en ny masteposition, der vil øge mobildækningen i området til glæde for selskabets kunder i nærheden.

Den nye masteposition øger netværkets rækkevidde og datakapacitet, så signalet både bliver stærkere og dækker et større område.

Den nye mast vil dermed give en bedre oplevelse, når brugere af netværket taler i telefon, er på nettet eller streamer serier.

Mobilt bredbånd benyttes som primær kilde i hjemmet

Selv om de fleste forbinder teleselskabernes mobilmaster og antenner med netop mobiltelefoni, er det særligt dataforbruget i netværket, som stiger og dermed skaber behov for nye udvidelser.

»Stadig flere bruger mobilnettet til at få internet i hjemmet med mobilt bredbånd, og det stiller krav til netværkets kapacitet. Derfor udvider vi løbende netværket med nye mastepositioner og opgraderer det med ny teknologi på de geografiske punkter, hvor forbruget stiger mest,« siger Kim Christensen, der er netværksdirektør hos 3, og fortsætter:

»Tidligere brugte kunderne mest af alt mobilt bredbånd til at gå på nettet på laptoppen, når de var på farten, men nu er både nettet og routerne så gode, at mobilt bredbånd mange steder bliver brugt som den primære kilde til internet i hjemmet.«

3’s netværk dækker 99 procent af befolkningen med 4G og består af mere end 2.300 unikke mastepositioner, som løbende bliver opgraderet, samtidig med at nye kommer til, så netværket bliver mere finmasket. 3’s kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark.

Øverst: Arkivfoto. (Foto: Teleselskabet 3). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.