Ny hjerneprofessor ved Slagelse Sygehus og SDU

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Slagelse.News – Nasrin Asgari udnævnes til klinisk professor på Neurologisk Afdeling på Slagelse Sygehus og Syddansk Universitet. Hun er allerede overlæge og forskningsleder på afdelingen.

Det er med nysgerrigheden som den primære drivkraft, at Nasrin Asgari kaster sig ud i livet. Om det er en tur ud i det blå med familien eller udviklingen af ny forskning indenfor neurologien – så er nysgerrigheden altid til stede.

Hendes forskning sigter mod, at patienter får gavn af tidlig diagnostik og dermed behandling af neurologisk sygdom. Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Stor interesse for mennesker og for hjernens funktion

»Jeg valgte at blive læge, fordi jeg har stor interesse for mennesker og i særdeleshed for hjernens funktion. Jeg er generelt meget nysgerrig, hvilket er en egenskab, jeg bruger så ofte som muligt,« fortæller Nasrin Asgari.

Det er måske også derfor, at Nasrin Asgari gerne går forrest, når nye veje skal betrædes. Det er en kvalitet, der er brug for, når der skal ske en udvikling.

»Nasrin er den helt rette til at udvikle Neurologisk Afdeling. Hendes faglige kunnen er enormt høj, og hun har det rette gå-på-mod til at løfte afdelingens faglige niveau og profil,« siger Niels Reichstein Larsen, sygehusdirektør for Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse.

Nasrin Asgari er uddannet læge fra Syddansk Universitet (SDU) 1998. Hun gennemførte sin speciallægeuddannelse i neurologi ved Odense Universitetshospital og Vejle sygehus 2008, ph.d-forløb (2008-2011), post-doc (2012-2015), og har været klinisk lektor (2013-), forskningslektor (2015-) ved Institut for Molekylær Medicin & Institut for Regional Sundhedsforskning, SDU. Disputats marts 2019.

Det er ikke kun Slagelse Sygehus, der får gavn af Nasrins evner. Professoratet er tilknyttet Institut for Regional Sundhedsforskning, Syddansk Universitet, hvor Nasrin Asgari har forsket igennem mange år.

Forskning i neurologisk sygdom er for patienternes skyld

Nasrin Asgari er til daglig overlæge og forskningsleder ved Neurologisk Afdeling på Slagelse Sygehus. I hendes kliniske arbejde har hun en tæt patientkontakt. Denne kontakt vil hun også gerne have i det mere teoretisk orienteret forskningsarbejde.

Nasrin Asgaris forskningsinteresser omfatter translationelle studier om autoimmune sygdomme i centralnervesystemet som multipel sclerose, neuromyelitis optica spektrum og paraneoplastisk neurologisk syndrom.

»Min forskning sigter mod, at patienter får gavn af tidlig diagnostik og dermed behandling af neurologisk sygdom. Min forskning kombinerer klinisk og mere basal (translationel) forskning, hvorved vi får større forståelse af sygdomsmekanismer og opdager nye behandlingsmuligheder,« fortæller Nasrin Asgari.

Nasrin holder tiltrædelses forelæsning i løbet af foråret, tidspunktet vil snart blive meldt ud.

Øverst: Professor Nasrin Asgari. (Foto: Syddansk Universitet). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.