Autismebørn: Ny forældregruppe i Skælskør

(Artiklen er udgivet for omkring 3 år siden). 

Artiklen er opdateret for 3 år siden.

Skaelskor.News – »Der er i forvejen en rigtig god netværksgruppe i kommunen til pårørende til borgere med autisme. Men som vi alle ved, er der kæmpe forskel om børnene er 11 år eller 15. Og derfor vi gerne lave en gruppe for dem, der har børn op til 13 år,« siger initiativtageren.

En ny lokal netværksgruppe for pårørende til børn op til 13 år med autisme, ser snart dagens lys i Slagelse kommune. Det oplyser Landsforeningen Autisme Kreds Vestsjælland i en pressemeddelelse.

Mødes fysisk for at dele erfaringer om børn med autisme

Bag gruppen står Camilla Jensen fra Skælskør, der under Landsforeningen Autisme Kreds Vestsjællands faner har taget initiativet.

»Der er i forvejen en rigtig god netværksgruppe i kommunen til pårørende til borgere med autisme. Men som vi alle ved, er der kæmpe forskel om børnene er 11 år eller 15. Og derfor vi gerne lave en gruppe for dem, der har børn op til 13 år,« siger Camilla Jensen.

Kreds Vestsjælland er den lokale forening af Landsforeningen Autisme. Vi dækker kommunerne Kalundborg, Ringsted, Slagelse, Odsherred, Holbæk og Sorø. Foreningen repræsenterer autistiske børns, unges, voksnes og pårørendes interesser overfor samfundet både lokalt og på landsplan.

Camilla Jensen er selv mor til et barn med autisme, og hun lægger heller ikke skjul på, at netværksgrupperne er en stor hjælp.

»I netværksgrupperne mødes vi fysisk og deler vores erfaringer om de oplevelser, udfordringer og sejre, vi oplever i hverdagen med autisme tæt på livet. Det gør altså noget,« forklarer Camilla Jensen.

Første møde på Skælskør Bibliotek den 14. september

Gruppen mødes første gang på Skælskør Bibliotek den 14. september fra kl. 19:00 til kl. 21:00 for at tale om forventninger, tidsrum, dag med mere.

Alle, der er pårørende til et barn med autisme op til 13 år, er velkomne.

Man kan kontakte Camilla Jensen på e-mail skaelskoer13@autismevestsjaelland.dk. Desuden kan læse mere om Landsforeningen Autisme Kreds Vestsjællands andre netværksgrupper på www.autismevestsjaelland.dk.

Øverst: Skælskør Bibliotek. (Foto: Privatfoto). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.