230 ryttere kommer til DM i enkeltstart i Skælskør

(Artiklen er udgivet for omkring 4 år siden). 

Artiklen er opdateret for 9 måneder siden.

Skaelskor.News – Lørdag den 3. oktober bliver der cykelfest i Skælskør, når de danske cykelstjerner kommer for at køre Danmarksmesterskaberne i enkeltstart.

Lørdag den 3. oktober bliver der cykelfest i Skælskør. Her skal Danmarks største cykelstjerner køre DM i enkeltstart. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Unik mulighed for at følge den store sportsbegivenhed

Lørdag den 3. oktober 2020 bliver der cykelfest i Skælskør. Her kommer de allerstørste danske cykelstjerner for at køre Danmarksmesterskaberne i enkeltstart.

Start og mål bliver på havnen i Skælskør, og der vil være god mulighed for at opleve rytterne rundt om på ruten, og mens de varmer op.

Det er ikke særlig tit, at man har mulighed for at komme helt tæt på cykelsportens store stjerner, men den mulighed bliver der i Skælskør den 3. oktober.

Her skal ikke færre end 230 ryttere fordelt på de fire klasser Herre Elite, Dame Elite, Herre Junior og Dame Junior køre DM i enkeltstart.

»Vi ser meget frem til at byde alle cykelrytterne velkommen. Vi har rigtig mange dygtige cykelryttere i kommunen, og cykling er også en af de prioriterede idrætter i vores Team Danmark-samarbejde. Derfor var det helt naturligt for os at takke ja til værtskabet,« siger borgmester John Dyrby Paulsen (S) og fortsætter:

»Jeg håber, rigtig mange vil benytte muligheden for at opleve en stor sportsbegivenhed på vores hjemmebane. Samtidig giver det også mulighed for, at vi kan vise vores skønne områder frem for både rytterne og tilskuere.«

Kampen om den eftertragtede dannebrogstrøje

Enkeltstarten skulle oprindelig være afholdt 18. juni i Give, men er på grund af corona-pandemien blevet udskudt. I stedet er enkeltstarten blevet rykket, og Slagelse Kommune har takket ja til værtskabet.

Skælskør erhvervsforening og Slagelse Cykle Ring er med til at arrangere afholdelsen af DM i enkeltstart i Skælskør og også her ser man frem til, at den store sportsbegivenhed gæster kommunen.

»Vi er rigtig glade for, at Slagelse Kommune og dermed vores hjemmebane vil danne ramme om enkeltstarten for DM. Rytterne får mulighed for at køre i de naturskønne områder, som kendetegner Skælskør, og et flottere start-/målområde end havnen i Skælskør er svær at finde,« siger Mikael Jørgensen, der er formand i Slagelse Cykle Ring, og fortsætter:

»Ruten er teknisk krævende, og hvis vejret viser sig fra den blæsende side, vil der også blive stillet store krav til god råstyrke. Vi glæder os til en stor cykelfest den 3. oktober, når kampen om den eftertragtede dannebrogstrøje blandt andet skal køres, og vi glæder os selvfølgelig også til at se, hvordan vores egne ryttere klarer løbene.«

Følg med på cykelruten samt i mål- og startområdet

Ruterne bliver helt lukket for trafik, så der vil være god mulighed for at stå langs ruterne og følge rytterne, når de kommer drønende forbi eller på havnen, hvor mål- og startområdet er.

Endelig vil der også være mulighed for at tage billeder af rytterne og se dem træne, mens de varmer op i nærheden af havnen.

Alle myndighedernes råd og vejledninger i forhold til Corona vil naturligvis blive fulgt i forbindelse med afholdelsen af enkeltstarten.

Se ruterne på: slagelse.dk (pdf).

Øverst: Pressefoto. (Foto: Slagelse Kommune). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.