Sjov og aktiv påskeferie på vikingeborgen

(Artiklen er udgivet for omkring 2 år siden). 

Artiklen er opdateret for 2 år siden.

Slagelse.News – I påsken fra d. 12. til d. 18. april er det muligt at finde sin indre viking, når Trelleborgs vikingelandsby Slagløse åbner for vikingeaktiviteter for gæster i enhver alder.

Hele familien er budt velkommen til en sjov og aktiv påskeferie på ægte vikingemanér på Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse. Det skriver Trelleborg i en pressemeddelelse.

Aktiviteterne giver indblik i vikingernes liv på borgen

I påsken fra d. 12. til d. 18. april 2022 er det muligt at finde sin indre viking, når Trelleborgs vikingelandsby Slagløse åbner for vikingeaktiviteter for gæster i enhver alder. Aktiviteterne finder sted alle dage fra kl. 11 til kl. 15.

Museet tilbyder aktiviteter, som giver indblik i vikingernes liv på Harald Blåtands borg i vikingetiden. Der er gratis entre for børn og voksne på museet og borgområdet. Aktivitetsarmbånd til de sjove vikingeaktiviteter koster 100 kroner. Desuden vil der dagligt være rundvisning fra kl. 13 til kl. 14, som er gratis for børn, men koster 50 kroner for voksne.

Artiklen fortsætter under billedet.

(Foto: Trelleborg).

I vikingelandsbyen kan du gå på opdagelse i vikingernes krigerliv, male dit eget miniskjold, dekorere påskeæg med vikingefarver eller fremstille dit helt eget vikingelam af uld til påskebordet. Prøv også kræfter med vikingernes langbue på bueskydningsbanen eller bag sit eget fladbrød over levende ild.

Krigertræning, tvekamp med drabelige sværd, vælt-en-viking og andre autentiske vikingelege er gratis for alle.

Krigere på Trelleborg, skarpe våben og Den Danske Økse

Kampgruppen Securis Danica besøger Trelleborg i påsken for at afholde en vaskeægte krigerweekend. Her kan du opleve vikingekrigere kæmpe Eastern Style kamp. Der kæmpes med fuld kontakt og komplet udstyr. Kampgruppen viser livet som kriger på en vikingeborg.

Lørdag d. 16. april fra kl. 14.00 til kl. 15.00 bliver der afholdt et gratis foredrag ved buebanen om vikingernes skarpe våben. Her kommer man helt tæt på vikingernes forskellige våbentyper, og oplever, hvordan de blev brugt i praksis. Foredragene er ikke for sarte sjæle – du kan nemlig opleve test cutting på et grisehoved, og opleve hvor farlige og effektive vikingernes våben var. I museumsudstillingen på Trelleborg kan I finde et ægte eksemplar af Daneøksen.

Hør om Den Danske Økse søndag d. 17. april fra kl. 10.30 til kl. 11.30 i langhuset. Foredraget giver indsigt i Daneøksen samt stridsøksens popularitet i vikingetiden.

Øverst: Pressefoto. (Foto: Trelleborg). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.