Tårnet ved Halsskov Vandsportscenter lukkes efter ulykke

Artiklen er opdateret for 10 måneder siden.

Korsor.News – »Jeg er naturligvis berørt af, at folk er kommet til skade. Nu vil vi gennemgå sikkerheden og forholdene grundigt, for at se, hvilke tiltag eller indsatser der eventuelt skal til for at hindre, at det sker for andre, og derfor lukker vi midlertidigt,« lyder det fra kommunen.

Det gule udspringstårn ved Halsskov Havn, hvor badegæster kan springe i vandet, lukkes midlertidigt. Lukningen sker efter nogle alvorlige hændelser, hvor brugere er kommet til skade. Det skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

En ung mand kom til skade under et udspring

Det bliver ikke muligt at benytte udspringstårnet ved Halsskov Vandsportscenter denne sommer. Tårnet lukkes for sæsonen efter en række nærved-hændelser.

Senest kom en ung mand til skade under et udspring, da han blev viklet ind i et nylonreb, som ukendte personer havde bundet fast i forlængelse af det tov, der siden etableringen har været monteret ved den øverste container. Begge reb er nu fjernet og adgangen til udspringstårnet spærret af.

Afspærringen gælder også moleområdet omkring udspringstårnet.

Alle væsentlige forhold belyses og vurderes

Den midlertidige lukning sker for at forebygge yderligere hændelser. Under nedlukningen skal alle væsentlige forhold belyses, og det skal vurderes, om der er behov for yderligere tiltag eller andet, som kan gøres for at højne sikkerheden og forebygge ulykker.

For sikkerheden er vigtig. Det understreger Malene Rask, der er konstitueret chef for Kultur-, Fritid og Borgerservice i Slagelse Kommune:

»Jeg er naturligvis berørt af, at folk er kommet til skade. Nu vil vi gennemgå sikkerheden og forholdene grundigt, for at se, hvilke tiltag eller indsatser der eventuelt skal til for at hindre, at det sker for andre, og derfor lukker vi midlertidigt,« udtaler Malene Rask.

Øverst: Halsskov Vandsportscenter. (Foto: Slagelse Media). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.