Skolepatruljer i Slagelse Kommune tager i Tivoli

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – 8.000 elever fra landets skolepatruljer skal til fest i Legoland og Tivoli. I Slagelse Kommune sender to skoler i Korsør, en i Skælskør og en i Vemmelev sender 67 elever fra sine skolepatruljer.

I dag og i morgen vil knap 8.000 elever fra landets skolepatruljer få en dag fri fra skole og blive kørt til en stor fest i henholdsvis Legoland og Tivoli.

I Slagelse Kommune sender skolerne 22 elever fra Baggesenskolen i Korsør, 22 elever fra Helms Skole i Korsør, 12 elever fra Skælskør Skole og 11 elever fra Vemmelev Skole til Tivoli i morgen torsdag.

Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring står bag festerne. Det skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse.

Hylder skolepatruljerne og siger tak for deres indsats

Selv om det blæser, er koldt, eller det står ned i stænger med rekordstore mængder regn, så står skolepatruljerne morgen efter morgen ved skolevejene og hjælper de yngste elever sikkert og trygt over vejen.

For at hylde skolepatruljerne og sige tak for deres indsats det seneste år er de inviteret til en festlig dag med forlystelser og præmier i Legoland og Tivoli senere på ugen. Omkring 3.100 elever møder op i Legoland ved Billund, og cirka 4.800 elever deltager i en lignende festdag i Tivoli i København.

»De her festdage for skolepatruljerne er noget helt særligt. Der er en fantastisk stemning, når elever fra hele landet møder hinanden og bliver fejret for deres indsats på skolevejene. Og de fortjener i den grad den her hyldest, for eleverne gør en stor forskel i trafikken hver dag,« siger Rosa Nissen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Skolepatruljerne er rollemodeller i forhold til sikkerhed

Der er omkring 20.000 elever med i skolepatruljerne. Jobbet som skolepatrulje er frivilligt og ulønnet, og på flere skoler er der endda rift om at være med i skolepatruljen.

En undersøgelse viser, at et meget stort flertal af eleverne er glade for at være med i skolepatruljen, at eleverne vurderer at de gør en positiv forskel i trafikken for andre, og at eleverne desuden selv er blevet mere opmærksomme på deres egen sikkerhed for eksempel i forhold til at bruge reflekser og cykelhjelm i trafikken.

I en anden undersøgelse har LB Forsikring spurgt 3.000 af sine medlemmer, hvad de mener om skolepatruljerne. Den undersøgelse viser, at der er stor opbakning til skolepatruljernes arbejde.

»94 procent mener, at skolepatruljerne bidrager til, at de andre elever kommer sikkert i skole. Men 55 procent af de adspurgte siger samtidig, at skolepatruljerne får for lidt anerkendelse. Det vil vi gerne give dem. Skolepatruljerne er nemlig fantastiske rollemodeller både i forhold til trafiksikkerhed og frivilligt engagement, og derfor inviterer vi dem i Legoland og Tivoli som tak,« fortæller Mikkel Klausen, CSR Chef i LB Forsikring.

Øverst: Skolepatrulje. (Foto: Rådet for Sikker Trafik). PM/rk.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.