Skateboardlandsholdet besøger Korsør

(Artiklen er udgivet for omkring 12 måneder siden). 

Artiklen er opdateret for 12 måneder siden.

Korsor.News – Korsør får besøg af Skateboardlandsholdet den 6. juli 2023, hvor lokale skatere har mulighed for at skate med og lære tricks fra stjernerne.

Skateboardlandsholdet besøger Korsør den 6. juli 2023, hvor lokale skatere har mulighed for at skate med og lære tricks fra stjernerne. Besøget er en del af landsholdets Danmarksturné, skriver Slagelse Kommune i en pressemeddelelse.

Den 6. juli 2023 kl. 16-20 på Korsør Skatepark

Ollie, Kickflip, McTwist og Indy Grab. Det er blot et lille udvalg af de mange forskellige skateboardtricks, som interesserede kan være heldige at se udført og måske selv lære at lave, når det danske skateboardlandshold besøger Korsør.

Besøget sker den 6. juli 2023 kl. 16.00-20.00 på Korsør Skatepark på Tårnborgvej 25 i Korsør, og alle interesserede skateboardere har mulighed for at skate sammen med landsholdet og høre om deres oplevelser med at stå på skateboard.

Det danske skateboardlandshold består af 16 atleter – både mænd og kvinder – i alderen 16 til 48 år. Landsholdet blev etableret forud for OL i Tokyo i 2021, hvor skateboard for første gang var på det olympiske program.

Her repræsenteredes Danmark af den tidligere X Games-vinder Rune Glifberg, og nu er næste sportslige mål for landsholdet at kvalificere sig til OL i Paris i 2024 og OL i Los Angeles i 2028.

Stærkt samarbejde mellem skatemiljø og kommune

En kommende OL-atlet kan måske i fremtiden komme fra Slagelse Kommune. I kommunen er der nemlig et stærkt og velfungerende skatemiljø takket være mange frivillige, som gennem årene har arbejdet for at udvikle miljøet i samarbejde med kommunens fritidskonsulenter.

Én af de frivillige er Thomas Zielinski, der er formand for Korsør Skatepark, som blev indviet i 2021 med støtte fra blandt andet Trelleborg Fonden og Slagelse Kommune.

»Skateparken i Korsør er sjov både for nybegyndere og professionelle, og den er et godt tilbud til børn og unge i kommunen, som ikke lige er til håndbold eller fodbold. Det har virkelig givet et løft til skatemiljøet i kommunen, og samarbejdet med kommunens fritidskonsulenter har gjort en stor forskel,« siger Thomas Zielinski.

Troels Brandt (RV), der er formand for Kultur-, Fritids- og Turismeudvalget i Slagelse Kommune, glæder sig over de mange fritidsaktiviteter i kommunen og håber, at mange vil dukke op:

»Jeg er rigtig glad for, at vi i Slagelse Kommune kan tilbyde en bred vifte af fritidsaktiviteter til vores borgere – også mere nicheprægede tilbud som skateboarding, så der er noget for enhver smag, uanset om man foretrækker at dyrke idræt i en forening eller på egen hånd,« siger han og fortsætter:

»Vi udvikler også rammerne om den uorganiserede idræt, så vi støtter muligheden for, at store og små borgere kan møde glæden ved leg og bevægelse. Og så håber jeg, at rigtig mange vil bakke op om landsholdsholdets besøg og muligheden for at skate og lære tricks af de professionelle.«

Besøget er stablet på benene af lokale kræfter

Det gode samarbejde omkring skateboarding har været afgørende for landsholdets besøg i Korsør, der sker som en del af landsholdets fondsstøttede ”Motivation Tour”. Besøget i Korsør er nemlig stablet på benene i samarbejde mellem Slagelse Kommune og alle foreninger og fællesskaber omkring skateboard i kommunen: Foreningen Korsør Skatepark, Livsparken i Slotsbjergby og Slagelse Skateboardforening/Sk8-Laden.

Arrangementet er desuden støttet med 10.000 kroner fra Fritidsafdelingens Markedsføringspulje til idræt, mens hele Danmarksturnéen er støttet af Lauritzen Fonden og Spar Nord Fonden.

Søren Lindgreen er tour-ansvarlig for landsholdets Danmarksturné, og han roser samarbejdet mellem de lokale foreninger og Slagelse Kommune, som alle har bakket op om besøget.

»Fra min første kontakt med kommunen har jeg ikke mødt andet end velvilje, og da skateforeninger kom med, gik det superhurtigt. Det er bare helt tydeligt, at det er folk, der er vant til at få ting til at ske: om det drejer sig om events, skateparks eller den daglige foreningsdrift, så er der styr på det. Der er er en enorm tryghed i at arbejde sammen med folk, der udstråler ”don’t worry – vi har den”,« fortæller Søren Lindgreen.

Øverst: Skateboardlandsholdet. (Foto: Slagelse Kommune). PM/pele.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.