Korsør Sygehus bliver til hospice

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Korsor.News – Finansloven åbner op for et hospice i Korsør, og det kan blive på Korsør Sygehus.

Der er afsat 6,4 millioner kroner på Finansloven til at skabe et hospice i Korsør. Det nye hospice skal huse 12-14 pladser. Det skriver TV ØST.

Værdigt farvel til vores kære, så tæt som muligt

Tanken er, at det nye hospice skal ligge i det gamle Korsør Sygehus på Møllebjergvej 11 i Korsør Sydby. Det ligger på hjørnet af Møllebjergvej og Quistgaardsvej, hvor der er let adgang til Storebælt på den ene side og Korsør centrum på den anden side.

De nærmeste hospicer er Hospicegården Filadelfia i Dianalund og Hospice Sjælland i Roskilde. Svanevig Hospice på Lolland ligger også i regionen, men det er for langt væk. Det vil folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel (K), forebyggelses-, psykiatri- og ældreordfører, gøre noget ved.

»Vi skal hjælpe vores dødende pårørende værdigt på vej i deres sidste og sværeste tid. Det er så vigtigt, at vi som pårørende kan sige et værdigt farvel til vores kære, så tæt på dem som muligt. Den sidste og svære tid skal ikke bruges på lang transport, men på mere tid sammen med vores kære. Det giver pengene på finansloven nu mulighed for i Korsør, det er jeg rigtig glad for,« fortæller Brigitte Klintskov Jerkel til Slagelse News.

Facebook-siden: Korsør Hospice Initiativgruppe

Formanden for Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune og tidligere byrådsmedlem i Hashøj og Slagelse kommuner, Niels Jørgensen, har længe gjort opmærksom på behovet for et hospice. Han har samtidig har nævnt Korsør Sygehus som en oplagt mulighed.

Niels Jørgensen har taget initiativ til en Facebook-side, hvor der vil komme yderligere information. Du kan følge med på Facebook-siden: Korsør Hospice Initiativgruppe.

»Jeg har arbejdet hårdt for, at få pengene sat af på finansloven til at opføre et hospice i Korsør og er rigtig glad og stolt over, at det er lykkes,« fortæller Brigitte Klintskov Jerkel.

Læs også: Hospice i Korsør måske på finanslov 2019.


Øverst: Folketingsmedlem Brigitte Klintskov Jerkel (K) og Niels Jørgensen, formand for Det Konservative Folkeparti i Slagelse Kommune og tidligere byrådsmedlem. Foto: Slagelse Media.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.