Elefantpension på finansloven for 2019

(Artiklen er udgivet for omkring 5 år siden). 

Slagelse.News – Der er afsat penge til elefantpension på finansloven. Det betyder, at de danske cirkuselefanter kan trække sig fra cirkuslivet.

Der er nu fundet penge på finansloven til, at de fire elefanter i danske cirkus kan gå på velfortjent pension. I dag kan elefanter, zebraer og søløver stadigvæk optræde i danske cirkus, men dét er tiden efterhånden løbet fra, mener et enigt Folketing.

Politisk aftale mod vilde dyr i danske cirkus

Pengene på finansloven for 2019 betyder, at der er banet vej for en politisk aftale mod vilde dyr i danske cirkus.

»Tiden er løbet fra, at vilde dyr optræder for mennesker. Vi vil i dag hellere se de vilde dyr i mere naturlige omgivelser frem for i en manege, hvor de optræder i strid med deres naturlige adfærd,« siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (S).

I dag er der fire elefanter, tre søløver og fem zebraer i danske cirkus. Regeringen har arbejdet for, at når der indføres et forbud mod vilde dyr i cirkus, at der så stadigvæk bliver taget hånd om dyrene – og at deres levevilkår ikke må blive forringet. Nu er pengene fundet til, at elefanterne kan nyde deres otium.

»Vi har et ansvar som politikere for, at der bliver taget hånd om de dyr, der lever i danske cirkus på nuværende tidspunkt. Det er derfor dejligt, at der på finansloven nu er afsat penge til, at vi sikrer gode leveforhold for cirkuselefanterne, som nu bliver pensioneret,« siger dyrevelfærdsordfører Karina Due (DF).

Syv millioner til at frikøbe cirkuselefanterne

Der er fundet syv millioner kroner på finansloven til at sikre, at elefanterne i cirkus kan blive frikøbt og doneret til danske ejere, som kan tage hånd om de store dyr i trygge rammer. Zebraerne og søløverne vil efter et forbud mod vilde dyr i cirkus også blive udfaset af cirkusforestillinger i Danmark.

Cirkus Arena, der ligger på Årslevvej i Slagelse, har tre elefanter. Elefanterne hedder Lara, Djungla og Jenny, og de er omkring 30 år gamle.

Læs også: Elefantprojekt skal sikre Cirkus Arenas elefanter.


Genrefoto: Free-Photo / Pixabay.


This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.