International specialoperationsøvelse i Storebælt

Artiklen er opdateret for 8 måneder siden.

Korsor.News – I de seneste uger har specialoperationssoldater fra en stribe allierede lande øvet i og omkring Danmark, herunder i Storebælt.

Maritime specialoperationsstyrker fra Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Sverige, Polen og USA har gennemført den store øvelse ”Autumn Waves” i rammen af Specialoperationskommandoen. Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

Øvelsen havde fokus på aktivering af NATOs artikel 5

I de seneste uger har specialoperationssoldater fra en stribe allierede lande øvet i og omkring Danmark, herunder i Storebælt, og Rigsfællesskabet. Formålet med øvelsen var at træne indsættelse af maritime specialoperationskapaciteter i rammen af en Multinational Special Operations Maritime Task Group.

Øvelsen foregik fra uge 38 og to uger frem og var et før- og under scenarie af en aktivering af NATOs artikel 5 mod en ligeværdig modstander, hvor fokus var på konflikthåndtering i Arktis, Norden og Østersøregionen. NATOs artikel 5 er den såkaldte musketered, hvor et angreb på én alliancepartner skal betragtes som et angreb på alle.

Øvelsen dækkede over maritime indsættelser på og under vandoverfladen, infiltration og exfiltration over kysten, ophold på fjendtligt territorie uden ekstern støtte, efterretningsindhentning, ødelæggelse af infrastruktur og neutralisering af fjendtligt nøglepersonel.

Geografisk dækkede øvelsen fra Bornholm til Oksbøl og fra Gedser til Sydgrønland. Formålet med øvelsen blev opfyldt, opgaverne løst og samarbejdet på tværs af deltagerlandene styrket.

Øverst: Øvelsen foregik i store dele af Danmark, herunder ved Storebælt. (Foto: Forsvaret). PM/roke.

This article is published by Slagelse.News. Copyright © Slagelse Media, Denmark (EU), tel. +45 7174 1448.

Kortlink til artiklen er: https://www.slagelse.info/zsn/wb8u